Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Evropska poslanka Tanja Fajon obiskala Šmarje pri Jelšah (foto in video)


V petek, 7. novembra, se je v Šmarju pri Jelšah mudila evropska poslanka Tanja Fajon. Slednja je v goste prišla na povabilo nekdanjega župana in sedanjega direktorja JZ Knjižnica Šmarje pri Jelšah Jožeta Čakša, namen povabila pa je bil ogled projektov, ki so bili financirani s pomočjo evropskih sredstev.

Srečanja se je udeležil tudi aktualni župan občine Šmarje pri Jelšah Stanislav Šket. Skupaj s Čakšem sta poslanki med ogledom muzeja baroka in cerkve sv. Roka nad Šmarjem (nad notranjostjo tega baročnega bisera je bila poslanka še posebej navdušena in vidno presenečena) predstavila izkušnje in ugotovitve, ki bodo zagotovo v obojestransko korist pri nadaljnjih projektih, financiranih s strani EU. Tanja Fajon je po ogledu objektov med drugim izpostavila, da je Občina Šmarje pri Jelšah ena izmed izjemno uspešnih občin pri črpanju evropskih sredstev.

 

Ob koncu obiska si je Fajonova ogledala še notranjost šmarskega kulturnega doma in knjižnico, pri čemer je izpostavila, da bi lahko kraj Šmarje pri Jelšah postavili ob bok vsem večjim mestom, saj premore prav vse, kar se nahaja v večjih mestih. Ob tem je še dodala, da gre v tem primeru za izjemno lepo pokrajino, ki se je je potrebno zavedati, saj je resnično malo takšnih naravnih danosti. 

 

Že v dopoldanskem času je evropska poslanka obiskala Gimnazijo Lava in Gimnazijo Celje – Center. Po njenih besedah so jo na obeh gimnazijah dijaki osupnili z dobro pripravljenostjo na razpravo o Evropski uniji, z motivacijo in iskrivostjo.

Poslanko Tanjo Fajon smo povabili pred kamero, kjer nam je zaupala podrobnosti obiska, podala pa je tudi nekatere smernice pri črpanju evropskih sredstev v prihodnje. Prisluhnete ji lahko v spodnjem video posnetku. Vabljeni tudi k ogledu galerije fotografij (klik!), ki smo jih posneli ob obisku Tanje Fajon.

 

v/t/f: eH 

KOZJANSKO.INFO PODARJA KOZARCE, S KATERIMI BOSTE LAHKO PREIZKUŠALI VINO in si prislužili KISLO JUHO

Na naši strani z ugodnimi ponudbami Polovička.si članom za 1 cekin (ki ga dobite ob prvi registraciji) podarjamo 10 kozarcev, ki so vaša vstopnica za pokušino vin in kislo juho.

Brezplačne kozarce naročite tukaj: