Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

27. 11.: Drobne iz šmarske občine


V Šmarju si že nekaj let prizadevajo, da bi ustanovili otroški vrtec. Žal, pa je doslej še vedno ostalo le pri namenu, V kraju namreč nimajo primernih prostorov, kjer bi lahko namestili vrtec.

Zato sodijo, da bo možno ustanoviti vrtec šele, ko bo dograjen stanovanjski blok v Šmarju. Vendar, tako menijo člani sveta za varstvo družine, tedaj ne bodo ustrezni organi smeli na to potrebo pozabiti.

Čisto drugačna je slika v Rogaški Slatini, kjer so zgradili štiri nove stanovanjske zgradbe, pa vendar niso našli prostora za otroško zavetišče. In vendar tudi v Rogaški Slatini cicibani in pionirji potrebujejo tak prostorček, ustanova pa bi bila hkrati precejšnja razbremenitev za zaprosi ene žene.

Društvo žena v Rogaški Slatini je v obnovljeni šoli ustanovilo Šolsko kuhinjo. Obenem so priredile in z uspehom speljale akcijo, ki bi naj omogočila uspešnejše delovanje te kuhinje. Priredile so srečolov, istočasno pa so imele sestanke po vaseh in pridobile zadružnike, d a so prispevali hrano za šolarje. Zbrale so .tudi n e kaj denarja za postavitev štedilnika, za nabavo posode in podobno.

Vzporedno s tem so na tej šoli odprli tudi zavetišče za učence zaposlenih mater, ki so bili doslej prepuščeni sebi in brez nadzorstva.

Sedaj je drugače. Otroci pridejo ob osmih v šolo, si obujejo copate in v topli učilnici pišejo svoje domače naloge in se uče pod nadzorstvom in s pomočjo profesorjev in predavateljev. Del časa porabijo tudi za razvedrilo, šahirajo, berejo in podobno.

Celjski tednik, 27. 11. 1959