Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Košarka: KK Jelša obuja člansko košarko v Šmarju


Šmarje pri Jelšah je na področju šolske košarke eno bolj prepoznavnih imen v državi, na drugi strani pa v zadnjih letih ni premoglo ekipe, ki bi v tekmovanjih Košarkarske zveze Slovenije sodelovala v članski konkurenci. 

To se bo kmalu spremenilo, saj bo ekipa z imenom KK Jelša v prihajajoči sezoni nastopala v 4. ligi, sodelovala pa bo tudi v pokalnem tekmovanju. Njen trener bo Janez Lojen, ki v Šmarju zadnja štiri leta deluje kot trener mlajših selekcij.  Sam pravi, da je v tem času sem opazil, da mladinski pogon brez članske ekipe mladim ne predstavlja dovoljšne mere motivacije in pravega cilja, zato se je odločil svoj prosti čas usmeriti v formiranje članske ekipe in s tem posledično dvigniti nivo delovanja mladinskega pogona.

Ekipo bodo sestavljali domači, v šmarskem klubu vzgojeni igralci: Žiga Anderlič, Žan Božič, Žan Cmerešek, Drejc Debeljak, Urban Fajs, Aljaž Habot, Simon Hrovat, Slavči Ljubič, Žiga Lorger, Tim Mijailović, Primož Polajžer,  Uroš Polajžer in Andrej Stupica. Povprečna starost ekipe je 23 let, pri čemer je skoraj polovica fantov še kadetov oz. mladincev. Poleg kakšne zmage je njihov največji cilj napolniti dvorano in za košarko navdušiti čim več otrok.

Tekme bodo v črno-beli športni opremi igrali ob sobotah zvečer. Prva v četrtoligaški diviziji Vzhod 1 bo na vrsti 25. oktobra, ko bodo v šmarski telovadnici gostili Dravograd. V njihovi skupini bodo nastopale še vrste Brežic, Ruš in Vojnika. Še pred prvo ligaško preizkušnjo bodo Šmarčani zaigrali v okviru Pokala Spar, kjer se bodo v 1. krogu merili z ljubljanskimi Pingvini. Domača tekma bo v torek, 21. oktobra.

bR