Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ahac odprl osrednje logistično središče z upravno stavbo (video)


Podjetje Ahac je končalo z ureditvijo osrednjega logističnega središča z upravno stavbo v Šentjurju. Na skupaj 3000 m2 so pridobili sodobno skladišče, upravne prostore in od petka, 5. septembra, odprt razstavno-prodajni prostor, kjer je na voljo njihov celoten prodajni program. Naložba je vredna 1.800.000 eur ter financirana z lastnimi in bančnimi sredstvi.

Direktor podjetja Ahac Roman Moškotevc je na petkovi novinarski konferenci najprej predstavil kronološki pregled delovanja podjetja, katerega poslovanje na prvotni lokaciji v Stopčah zaradi kadrovskih širitev ni več zadoščalo. Posledično je podjetje svoje delovanje pred enajstimi leti (2003) razširilo na lokacijo v Šentjur pri Celju. Obnova in dograditev osrednjega logističnega središča z upravno stavbo se je začela leta 2010 in končala letos. Na skoraj 3000 m2 so zgrajeni sodobni prostori, kje je skladišče s 1500 paletnimi mesti, upravni prostori in razstavno-prodajnim prostorom. Podjetje je naložbo, vredno 1.800.000 eur, financiralo z lastnimi sredstvi in bančnim kreditom, kjer so pridobili subvencionirano obrestno mero Slovenskega podjetniškega sklada.

Nova upravna stavba podjetja Ahac
Nova upravna stavba podjetja Ahac

Podjetje Ahac d.o.o. se je v 23 letih razvilo v enega največjih uvozniških in distribucijskih podjetij za pijače in hrano. Osnovno dejavnost je že v letu 1991 predstavljala veleprodaja in maloprodaja pijač, ob čemer Moškotevc dodaja: “Sprva smo bili osredotočeni na prodajo artiklov slovenskih proizvajalcev, kar smo leta 2004 nadgradili z zastopstvom tujih blagovnih znamk in leta 2011 še s proizvodnjo hrane”. V prodajnem portfelju imajo mnogo blagovnih znamk, ki jih ekskluzivno uvažajo in distribuirajo ter številne ugledne znamke, kjer opravljajo ekskluzivno distribucijo do ciljnih kupcev.

Ahac z distribucijo pokriva celotno Slovenijo, zato poleg šentjurske delujeta še poslovna enota z maloprodajno in veleprodajno trgovino v Slovenski Bistrici ter veleprodajna enota in distribucijski center za oskrbo posameznih trgovskih verig v Jaršah

V Ahacu so danes znani tudi po proizvodnji hrane, s katero so začeli v letu 2011, ko je podjetje odkupilo blagovno znamko Droga in prevzelo proizvodnjo vložnin ter drugih prehrambenih izdelkov Droga v Središču ob Dravi. Od takrat poslovna enota Gosad proizvaja in razvija izdelke Droga, Droga Gourmet in Argo ter izdelke trgovinskih blagovnih znamk, s čimer zaokroža ponudbo. Moškotevc je na novinarski konferenci zaupal, da je promet podjetja, ki zaposluje okoli 60 ljudi, lani presegel 26 milijonov evrov.

Direktor podjetja Ahac Roman Moškotevc v skladišču v Šentjurju
Direktor podjetja Ahac Roman Moškotevc v skladišču v Šentjurju

Skupino Ahac, katerega ključni člen je distribucijsko-proizvodno podjetje Ahac, sestavljajo še gradbeni podjetji Voc Celje d.d. in Ahac NG, Gostilna pri Ahacu ter od letošnjega leta najstarejša slovenska regionalna radijska postaja Radio Štajerski val. V skupini je zaposlenih skoraj 500 ljudi.

Pred kamero smo povabili direktorja podjetja Ahac d.o.o. Romana Moškotevca, ki nam je zaupal nekatere podrobnosti uspešne podjetniške zgodbe, ki smo jih v današnjih dneh (žal!) vse premalokrat priče.

 

 

 

v/t/f: eH