Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pristavčani s kmečko parado in gasilsko veselico obeležili krajevni praznik (foto in video)


V soboto, 16. avgusta 2014, so Pristavčani praznovali krajevni praznik, ki so ga počastili s kmečko parado in gasilsko veselico. Prebivalci lokalne krajevne skupnosti so pripravili hudomušno kmečko parado, ki je zbrane obiskovalce več kot uro spravljala v dobro voljo. Gasilci so tudi letos poskrbeli za srečelov, zvečer pa se je zabava nadaljevala z ansamblom Pegaz.

Predsednik krajevne skupnosti Pristava pri Mestinju, Srečko Gobec, in Damjan Pasarič, član ansambla Pegaz, sta poskrbela za spremljevalno povezovanje kmečke parade. Letos se je na paradi zvrstilo 13 zabavnih točk. Ja, lokalne volitve so že skoraj pred vrati, zato je to priložnost za novi mandat izkoristil tudi lokalni šerif, ki je otvoril kmečko parado. Da bi svoje volivce še bolj prepričal, je s seboj pripeljal tudi zajeten sodček vina. Ja, obljubil je že marsikaj, videli smo, da se kolesarska steza čez Vonarje pridno gradi, torej bo tudi Vonarje počasi nazaj zaživelo.

V Pristavi se je nedavno zaprla tudi pošta, kar verjetno mnogi pogrešajo. Zato je parado obiskala Potujoča pošta, ki je pokazala, da se to delo lahko opravi tudi na terenu. Temu je sledil Poslšank pri Micki.Pristavčani so tudi pokazali, kako gre kmečka družina na izlet. Če ni doma kakšnega dobrega soseda ali starih staršev, je živali potrebno odpeljati s seboj. Mlačvo po starem so pomagali predstaviti društveni člani iz Šentjurja.

Prav posebno pozornost je pritegnil prvak SDS-a, Janez Janša. Ker ga niso izpustili iz kletke, jo je pripeljal kar s seboj. Ob spremstvu policije se je pripeljal na prizorišče in tako ponovil stokrat izrečene besede: »Nisem kriv.« Ja, potožil se je nad akomodacijo v slovenskih zaporih in zatrdil, da bo naslednji projekt, ki se ga bo lotil, obnova slovenskih zaporov. Pravi, da si želi, da bi njegovi prijatelji, ki še bodo prišli, imeli nadstandard, takšen, kot so ga navajeni. A med množico se ni našel junak, ki bi Janeza rešil kletke, zato ostaja v zaporu.

Da pa Pristavčani poznajo tudi zimske športe, so dokazali s tem, ko so se pripeljali na velikih sankah. Pležuhovanje po »suhem« se tudi obnese, ne priporočamo pa, da to poskusite doma. Je nevarno. A sanje, da bi gor do sv. Eme imeli žičnico morda niso tako daleč; morda je lokalni šerif to slišal. Bovšji sejem je bil nekoliko drag, nismo navajeni tako navitih cen, Pristavčani pa tudi pri cenah ne popuščajo, tako da kupili nismo ničesar. Pristavška komunala je tista, ki v kraju poskrbi za odpadke; sedaj, ko imajo nov zbirni center, težav z odpadki ne poznajo več. Da ima tudi Pristava talent, v to nismo nikoli dvomili. Pristavo je obiskala Olenka Bradovšek, tudi eko tržnica ni manjkala in pa seveda pristavška dekleta, ki bi se bila rada omožila; na veselici jim je morda to uspelo.

Praznovanja so se domačini lotili hudomušno in prav je tako. Množica, ki je spremljala dogodek, je bila nasmejana, za ples so kasneje poskrbeli fantje in ansambla Pegaz. Za goste so Pristavčani pripravili golaž. Lokalni šerif je dodobra spromoviral svoj okraj in dokazal, da ima vajeti v svojih rokah.

Vabimo vas, da si pogledate galerijo fotografij (klik!!!) in spodnji videoprispevek s kmečke parade.

f/t/v: j. c.