Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 20. 8. 2014


Nekaj dogodkov, ki so jih v času od 12. do 18. 8. 2014 zaznali na šentjurski policijski postaji:

Zloraba plačilne kartice

13. 8. 2014 so policisti zabeležili KD, ki je bilo storjeno v tujini. Oškodovancu je NN med poslovanjem s kreditno kartico po medmrežju prestregel podatke, katere je nato uporabil za plačilo športnih stav na Malti. Vse uporabnike zaradi tega opozarjamo, da se poslužujejo varnih načinov poslovanja po medmrežju in kreditne kartice uporabljajo le pri varovanih straneh z najvišjimi varnostnimi ocenami.

Udaril ga je znanec

13. 8. 2014 se je občan sprehajal po gozdu in iskal gobe. Ko se je v gozdu srečal z znancem, ga je le ta udaril po vratu tako močno, da je pri tem izgubil zavest. Zoper osumljenca sledi KO.

Tatvina kolesa

Na Slivniškem jezeru je bilo 14. 8. 2014 odtujeno fantovsko kolo znamke Corratec, X Vert, bele barve, z zelenimi napisi. Policisti že zbirajo obvestila o storilcu navedenega kaznivega dejanja.

Tatvina palet

V noči na petek je NN iz treh solo prikolic v Šentjurju odtujil 90 euro palet. Podana bo kazenska ovadba na ODT Celje.

Kršitev JRM

Kaj bi bilo, če ne bi bilo cest, za katere nekateri menijo, da so namenjene izključno le njim. Ko si nekdo dovoli stopiti na njihovo cesto, je že čas za alarm, vožnja z vozilom pa prava priložnost za prepir in pretep. Tokrat se je saga ponovila v Šibeniku, kršitelju pa je bila zaradi kršitve JRM izrečena globa.

Grožnja

Prav tako sta 15. 8. 2014 v gostilni popivala poslovna partnerja. Enemu izmed njiju je alkohol pomagal, da se je opogumil in z razbitim kozarcem zagrozil drugemu. Seveda je bila globa neizogibna.

Prometna nesreča z udeležbo motorista

V nedeljo 17. 8. 2014 je prišlo v okolici Šentjurja do prometne nesreče v kateri je voznik motornega kolesa zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v osebno vozilo, ki je vozilo pred njim. Voznik motornega kolesa je padel po vozišču in se pri tem hudo telesno poškodoval.

SKUPAJ
1. KAZNIVA DEJANJA – 5
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 3
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 2
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 0
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 27
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 61
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ  – 0
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC  – 0
12. ZASEŽENIH VOZIL – 0

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin Kumer
Pomočnik komandirja PP