Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

21. 8.: Zbor gasilcev v Rogaški Slatini


V Rogaški Slatini bo 5. in 6. Septembra velik zbor gasilcev hrvatsko-slovenskega mejnega področja.
Pokroviteljstvo za prireditev sta prevzela Okrajna odbora SZDL iz Krapine in Celja. Predvidevajo, da se bo zbora udeležilo okoli tri tisoč gasilcev, mimo teh se bo v Rogaški Slatini zbralo še precejšnje število drugih obiskovalcev. Na zboru bodo govorili tudi predstavniki množičnih organizacij celjskega in krapinskega okraja.
V soboto zvečer bodo imeli gasilci svečano sejo, zatem bodo položili vence k spomeniku Borisa Kidriča in nazadnje bo koncert v zdraviliškem parku, medtem ko bodo po okoliških hribih zagoreli kresovi.
Naslednjega dne bodo že v jutranjih urah sprejeli še druge goste, nakar bo veličasten sprevod gasilskih čet. Razen tega bodo nastopili še člani, članice in pionirji s prostimi vajami, ki jih je pripravila Zveza gasilcev s pomočjo telovadnih vodij.
Vsa svečanost je namenjena v počastitev štiridesetletnice ZKJ in SKOJ, hkrati pa slavijo rogaški gasilci osemdesetletnico svojega društva. Sočasna slovesnost hrvatskih in slovenskih gasilcev v Obsotelju pa je spet nadaljnji korak za bratsko sodelovanje, ki se je v preteklosti že nekajkrat izkazalo, ko so obmejni gasilci pomagali drugi drugim.

Celjski tednik, 21. 8. 1959