Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Jelšingradu Aleš Novak skupaj z “najboljšimi kolegi” ponovno nasmejal občinstvo


Dvorec Ješingrad je na svojem dvorišču minuli petek gostil šov, ob katerem bi grofje in grofične, pred sto leti živeči v grajskih sobanah, verjetno le neumno gledali. Le kaj se ti podložniki tako zabavajo in to na pragu gospodarjevega domovanja, bi se grof verjetno vprašal, dvomeč v zadostno količino delovnih obveznosti, naloženih raji.

No, nikoli se ne ve, morda pa bi pa nastopajočim, glede na njihove karierne reference, našel kakšno primerno dvorno službo. Admirja Baltić zase pravi, da zna “priskrbeti” marsikatero reč, graščaku pa kakšen konj ali pa vsaj osel vedno pride prav, Gašper Bergant bi s svojimi šarmantnimi zgodbicami o težavah s hemeroidi zagotovo znal očarati petične dvorne dame, Matjaž Javšnik glede na izobrazbo, znanje in izkušnje nedovmno izpolnjuje vse kriterije za v starih časih cenjeno delovno mesto dvornega norca. Domačin Aleš pa; tako zdravega, krepkega fanta bi bilo prav škoda odtrgati od vil in motike, a njegovih izkušenj iz transporta ne bi imelo smisla kar tako spregledati. Vsak pošten graščak namreč potrebuje dobrega kočijaža. 

A na srečo danes živimo v sodobnejših časih, v katerih človek res lahko počne tisto, kar ga najbolj veseli in Aleševe “najboljše kolege”, kot jih napove ob prihodu na oder, druži ukvarjanje s stand up komedijo.  

Admir je tako z zbranimi delil neprecenljive izkušnje pri častnem poslu “dostavne logistike”, ki bodo v težkih časih prav gotovo prišle prav marsikomu v občinstvu. Tistim izmed zbranih, ki so se poistovetili z Gašperjevimi zdravstvenimi problemi, ne zavida praktično nihče. Na čas rajnke Juge bomo po Javšnikovi demonstraciji realnosti morda gledali z nostalgičnim nasmehom: “lepo je bilo, dokler je trajalo, bognedaj da se še kdaj ponovi.” Aleša pa bodo prisotni volilni upravičenci zagotovo podprli v prizadevanju, da postane stand up profesionalec in ga v jeseni izvolili za župana domače občine.

Kot poseben gost je namreč ta večer nastopil komik, po poklicu sicer župan, Jože Čakš, ki, kot je dejal, jeseni zaključuje svojo profesionalno komedijantsko kariero. V več kot dvajsetih letih je zbral zavidljivo število stand up nastopov po občnih zborih upokojenskih, gasilskih, športnih in drugih društev. Čeprav sam iz skromnosti ni omenil, pa se spodobi povedati, da smo ga lahko videvali tudi na najprestižnejših odrih s svetovno znanimi komiki, zbranimi v šmarskem občinskem svetu.


Da v občini vendarle ne bi prišlo do velikih pretresov, sta z Alešem že dogovorjena za menjavo; županski stolček se iz Male Pristave 15 seli v Malo Pristavo 3a, Čakš pa ga bo za nekaj let do penzije nadomeščal pri Tinu Vodopivcu na Planet TV.

Za prepotrebne doze smeha in veselja se nam v občini Šmarje pri Jelšah v prihodnje tako ni za bati.

f: D. H., t: R.Č. 

 Na Polovički je na voljo zadnjih 20 najcenejših vstopnic za oder Zlatorog na Pivo in cvetje s top slovenskimi in tujimi bandi. Za naročilo kliknite tukaj:

pivo-cvetje-polsi-klik