Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poletje v Podčetrtku – 18. Virštanjska noč (foto)


Poletje v Podčetrtku tudi letos ponuja zanimivo in pestro dogajanje. V vrsti dogodkov se je minulo soboto pri gostišču Banovina na Virštanju odvila že 18. Virštanjska noč, ki jo že vrsto let organizira TKD Virštanj in omenjeno gostišče. Tudi letos so organizatorji pripravili šaljive igre, srečelov, ugibanje teže prašička, plesna nastopa, ljubitelji glasbe pa so uživali ob zvokih skupine Avantura in Tanje Žagar.

Virštanjska noč je tradicionalna prireditev, ki združuje krajane in ljudi dobre volje od blizu in daleč. Letos je prireditev po besedah predsednice TKD Virštanj Olge Amon dopolnila polnoletnost, je dozorela in odrasla. Prav vsako leto so na prireditvi prisotni številni domači in tuji turisti, ki z zanimanjem prihajajo v osrčje te vinorodne pokrajine. Slednje je dokaz dodane vrednosti turistične ponudbe, na katero je ponosen tudi župan občine Podčetrtek in predsednik Turistične zveze Slovenije Peter Misja. Slednji je uvodoma pozdravil vse prisotne in pohvalil odlično delo društva. 

Tudi letošnje šaljive igre so upravičevale svoj naziv
Tudi letošnje šaljive igre so upravičevale svoj naziv

Prisotne je pozdravil tudi predsednik KS Virštanj mag. Srečko Jug in s tem nekako odprl letošnje pestro dogajanje na Virštanju. Obiskovalci so uvodoma prisluhnili mladi domači harmonikašici Luciji Turnšek, ki se je predstavila s Slakovim Čebelarjem. Nato se je začelo zares – v šaljivih igrah so se tudi letos pomerile štiri ekipe in sicer ekipe Zagorja, ŠD Buče, Kristan Vrh in ŠK Virštanj. Ekipe so se pomerile v treh igrah (prenašanje jabolka, poletno smučanje in iskanje kovancev v moki). Med vsemi ekipami je največ spretnosti pokazala ekipa ŠD Buče, drugo mesto je dosegla ekipa ŠK Virštanj, tretje mesto je zasedla lanska zmagovalna ekipa Kristan Vrh, četrta pa je bila ekipa iz Zagorja. Prav vse ekipe so prejele nagrade, ki so jih prispevali številni sponzorji. 

 

Med igrami pa sta za popestritev dogajanja poskrbela odlična mlada plesalca, člana Plesnega kluba Podčetrtek Davor Stojaković in Petra Preininger, ki sta obiskovalce navdušila z dvema nastopoma. Pred zbrane pa je tudi letos stopila mlada vokalistka Melanija Šlogar. Še pred razglasitvijo zmagovalcev in podelitvijo nagrad pa je povezovalka programa Martina Omerzel predstavila posebne gostje 18. Virštanjske noči in sicer predilke, članice Društva Izviri Dobrina. Sledila je razglasitev rezultatov letošnjih šaljivih iger, ekipam sta župan Peter Misja in predsednica TKD Virštanj Olga Amon podelila zaslužene nagrade.

 

Po podelitvi nagrad so se obiskovalci družili ob pijači in jedači, za prve srbeče podplate pa je poskrbela skupina Avantura, ki je sicer spremljevalna skupina na Virštanju težko pričakovane Tanje Žagar. Slednja je kljub pol urni zamudi prišla in že s samim prihodom navdušila tako najmlajše kot tiste v zrelih letih.

Vabljeni k ogledu bogate galerije fotografij (klik!), posnetih na 18. Virštanjski noči. 

t/f: eH