Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mlade plesalce obiskala radijska novinarka


Brezplačne plesne delavnice, ki potekajo ob počitniških sredah so v učilnice Ljudske univerze Šentjur privabile lepo število šolarjev. Niso pa vedeli, da bodo spoznali novinarsko delo – obiskala jih je novinarka Štajerskega vala Tina Murko Gajšek, se jim predstavila in posnela njihove izjave o brezplačnih počitniških delavnicah.
Delavnice otrokom popestrijo poletne dni, ki jih mladi plesalci sicer najraje preživljajo ob igranju družabnih iger. Na njih so se otroci skozi sproščeno druženje naučili plesati na štiri glasbene podlage. Nadobudni plesalci so se, kot so sami povedali, imeli zelo lepo. »Da se gibamo, da se zabavamo, da uživamo, da spoznavamo nove plese,« so drug čez drugega hiteli pripovedovati, kaj jim je na delavnicah najbolj všeč. Nekateri v raznih plesnih šolah plešejo tudi sicer, drugi se s plesom srečujejo redkeje. Plesnih korakov jih je učila Maja Žogan, ki program delavnice vedno prilagaja željam otrok: »Otroke moramo poslušati. Da je njim všeč in da uživajo pri meni, to je najbolj pomembno.« Avgusta se lahko otroci na Ljudski univerzi Šentjur pripravijo še na izvedbo igrice v angleščini, počitnice pa bodo zaključili z umetniškim ustvarjanjem.

Skozi okna, ki so obrnjena proti Mestnem trgu, je ob sredah slišati živahne plesne korake. Delavnice potekajo v okviru projekta Mozaik mladosti in izkušenj, sofinancirata ga Občina Šentjur in Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Z Majo Žogan je deževno dopoldne hitro minilo, prežeto je bilo z dobro voljo in gibanjem, tisto popoldne pa so se mladi plesalci imeli možnost tudi slišati na frekvencah radijske postaje.

A.P.