Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slavnostni prevzem novega vozila in gasilska veselica v Šmarju (foto, video)


Šmarski gasilci so v soboto praznovali prav poseben dan. Na svečani slovesnosti so iz rok največjega darovalca – Franca Piška uradno prevzeli novo gasilsko vozilo za prevoz moštva Peugeot Boxer. Lastnik podjetja Vitli Krpan je namreč k nakupu vozila prispeval kar 60.000 evrov, kar nekaj sredstev pa so prispevali tudi nekateri drugi pokrovitelji, prireditev pa je podprla tudi Občina Šmarje pri Jelšah.

Dar, kakršnega v Sloveniji redko vidimo, je posledica sklenjene sodne poravnave med podjetjem Vitli Krpan iz Jazbin in podjetjem iz Savinjske doline, s katerim so bili v sporu zaradi domnevnega kopiranja patenta.  Vsoto poravnave v višini 155.000 evrov se je Franc Pišek odločil razdeliti med šmarsko gasilsko društvo in Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah za novo gasilsko in reševalno vozilo.

Šmarski gasilci so bili za dar izjemno hvaležni in kot je v zahvalnem govoru poudaril predsednik društva Andrej Lipuš, je Franc Pišek s sovjim človekoljubnim dejanjem nedvomno prispeval k dvigu požarne in splošne varnosti v šmarski občini.

Na prireditvi se je za tovrsten dar gasilcem Pišku zahvalil tudi odhajajoči župan Jožef Čakš, obenem pa je priložnost izkoristil za slovo od gasilcev, katere po njegovih besedah izjemno spoštuje in se jim lahko samo prikloni za vse, kar s svojim prostovoljnim delom prispevajo širši skupnosti. 

Gasilci so se s posebno kristalno skulpturo zahvalili tudi drugim šmarskim podjetnikom in obrtnikom, ki so kot pokrovitelji finančno prispevali k nakupu novega vozila.

Da bo vožnja varna, je z blagoslovom poskrbel še dekan Tadej Linasi, nato pa so zbrani ob šampanjcu nazdravili veliki pridobitvi šmarskega gasilskega društva in tistim, ki so jo omogočili. 

Formalnem delu je sledila velika veselica z ansamblom Mladi Dolenjci, foto in video utrinke s katere si lahko ogledate spodaj in v naši fotogaleriji, na koncu galerije pa so dodane tudi fotografije s slavnostnega prevzema vozila.

Nekaj izsekov z dogajanja si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

 

Obiščite še fotogalerijo z gasilske veselice ter slavnostnega prevzema vozila.

t/f/v: ŠR, RČ