12. 7.: Planinski klanec bo asfaltiran letos

13. 7. 2014 4:41

Šentjurčani, še zlasti pa krajani Planine, že skoraj niso več verjeli, da bo prišlo še letos do ureditve in asfaltiranja planinskega klanca. Zato so se tembolj razveselili, ker so začeli delavci Cestnega podjetje iz Celja konec prejšnjega tedna delati s polno paro.
Da je ureditev planinskega klanca resnično potrebna, zgovorno priča že podatek, da so pozimi vozniki Izletnikovih avtobusov zagrozili. da ne bodo več prevažali delavcev na delo, če Šentjurčani ne bodo uredili cestnega odseka tako, da bo vožnja varna. Delo se je torej pričelo, končano pa naj bi bilo najkasneje do 18. avgusta, ko praznujejo Šentjurčani občinski praznik. Gre za okoli 1200 metrov ceste, znatna sredstva za ureditev klanca pa je prispevala tudi Republiška skupnost za ceste.
Ko bo planinski klanec asfaltiran, ostane Šentjurčanom še ureditev cestnih odsekov Volčje jame, prevorske ceste in Jezerc. Na izgradnjo teh odsekov, kakor tudi na izgradnjo šentjurske obvoznice pa bodo morali Šentjurčani še malo počakati, kajti Cestna skupnost iz Šentjurja je v sanaciji in nima trenutno niti dovolj sredstev za vzdrževanje.

Novi tednik, 12. 7. 1984
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X