Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kozjanski tenisači proslavili desetletje in pol uradnega delovanja


V letošnjem letu mineva petnajst let od uradne ustanovitve društva Tenis klub Kozje, kar so člani zaznamovali z dvema turnirjema in druženjem.

Organizirano igranje tenisa v Kozjem je sicer še kakšno desetletje daljše, vendar so tenisači  najprej delovali kot sekcija športnega društva, v letu 1999 pa so se tudi uradno registrirali kot društvo. V soboto, 14. junija, so desetletje in pol delovanja zaznamovali z dvema turnirjema. Začeli so že dopoldan, ko so sploh prvič v Kozjem pripravili turnir v racket triatlonu. Gre za različico racketlona, ki združuje igro namiznega tenisa, badmintona, squasha in tenisa. Ker v Kozjem igrišča za squash ni, so se člani TK Kozje pač pomerili v kombinaciji treh športov z loparji. Tekma racket triatlona poteka tako, da se tekmovalca najprej pomerita v namiznem tenisu, nato badmintonu in na koncu še v tenisu. Vsak šport se igra do 21 osvojenih točk, na koncu pa se seštejejo točke iz vseh treh športov in zmaga tisti, ki je skupaj osvojil več točk. Osem tekmovalcev se je med sabo pomerilo po sistemu dvojnega izpadanja. Po zelo zanimivih in napetih dvobojih je prvi zmagovalec racket triatlona postal Blaž Hartl. Na drugo mesto se je uvrstil Matej Sok, tretje mesto pa je osvojil Ervin Perčič. Lepa udeležba in zanimivo tekmovanje je garancija da prvi turnir v racket triatlonu ne bo tudi zadnji.

Popoldan se je dopoldanski osmerici pridružilo še enako število  članic in članov, ki so odigrali še turnir izžrebanih mešanih dvojic. Po štirih odigranih krogih, v katerih so vedno nastopili z drugim partnerjem, so se seštele osvojene igre vsakega tekmovalca in najuspešnejši dve članici in člana so se pomerili še v velikem finalu. Zmagovalca turnirja sta postala Greta Hostnik in Bojan Dobravc, ki sta v finalu premagala dvojico Irena Jug in Jožko Zalokar. Tretje mesto je osvojila dvojica Ivica Krošelj in Toni Hostnik.

Tekmovanjema je sledilo še druženje v Športnem parku Kozje, kjer so se pridružili še nekateri člani. Predsednik Tenis kluba Kozje Roman Gradišek je najboljšim na obeh turnirjih podelil zaslužene pokale in obljubil, da bo v jubilejnem letu sledila še kakšna aktivnost.  Ob pijači in dobrotah z žara pa ni manjkala niti torta, kot se za okrogli jubilej spodobi. Dobre volje pa je bilo, kot vedno ko se zberejo kozjanski tenisači, v izobilju.

R.G.