Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V občini Rogaška Slatina odprli lokalno cesto Zg. Sečovo-Ravnocerje in parkirišče v Ulici XIV. divizije (foto in video)


Minuli konec tedna je v občini Rogaška Slatina potekalo odprtje dveh pridobitev in sicer rekonstruirane lokalne ceste Zg. Sečovo-Ravnocerje ter novozgrajenega parkirišča v Ulici XIV. divizije v Rogaški Slatini.

V četrtek, 15. maja, je potekalo odprtje lokalne ceste Zg. Sečovo-Ravnocerje. Projekt rekonstrukcije lokalne ceste je potekal v štirih etapah, od leta 2011 do 2014. Občina Rogaška Slatina je na pobudo občanov že leta 2011 pričela s projektom sanacije, ureditve odvodnjavanja in asfaltiranja dela omenjene lokalne ceste v skupni dolžini 1.100 metrov. Zahteven teren in gradnja ter omejena proračunska sredstva so botrovali k deljenju projekta na štiri etape, ki so jih izvedli v treh letih.

Vrednost vseh realiziranih etap je v obdobju 2011-2014 skupaj znašala 226.000 evrov, vrednost izvedenih del zadnje etape, realizirane v letošnjem letu, pa je znašala 75.000 evrov.

 

Z realizacijo omenjenega projekta so občanom ob lokalni cesti Zg. Sečovo-Ravnocerje omogočili bistveno lažje dostop do njihovih domov, s tem pa boljšo kakovost njihovega življenja, nikakor pa ne moremo mimo osnovnega namena posodobitve – ohranitve priseljenosti na tem demografsko degradiranem območju občine.

Po slavnostnem odprtju ceste je sledilo druženje ob rujni kapljici in prigrizku. 

V petek, 16. maja, pa je župan Občine Rogaška Slatina, mag, Branko Kidrič, s slavnostnim prerezom traku v uporabo predal novozgrajeno parkirišče v Ulici XIV. divizije v Rogaški Slatini.

Projekt za omenjeno parkirišče so občinske službe pripravile v preteklem letu, v letošnjem letu pa je bilo pridobljeno pravnomočno gradbeno dovoljenje, v postopku javnega naročanja pa so za izvedbeni del investicije izbrali najugodnejšega izvajalca del. Dela so potekala od letošnjega februarja do maja, s čimer je Rogaška Slatina bogatejša za 59 novih parkirnih mest, med katerimi so tudi tri rezervirana parkiranju gibalno oviranih oseb. Celotna vrednost projekta, vključno s stroški priprave investicije, je znašala 112.000 evrov.

Pridobitve so v prvi vrsti najbolj veseli uporabniki bližnjega vrtca, obiskovalci cerkve sv. Križa ter izvajalci gospodarskih dejavnosti v bližini novega parkirišča. V Ulici XIV. divizije so lani zaključili celovito obnovo ceste, pločnika in drugih prometnih elementov, z letošnjim odprtjem parkirišča, opremljenega s tlakovci, pa so na tem območju vnesli še dodatno funkcionalnost.

Parkirišče je blagoslovil župnik Jože Vehovar, poskrbljeno pa je bilo tudi za (zaradi dežja, ki je nekoliko zmotil dogodek) skrajšan kulturni program in druženje ob hrani in pijači v bližnjem gostišču.

 

Vabljeni, da prisluhnete izjavama ob odprtju rekonstruirane ceste zg. Sečovo-Ravnocerje in novozgrajenega parkirišča v Ulici XIV. divizije, ki ju je podal župan občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič. V galeriji fotografij (klik!) pa si lahko ogledate utrinke z odprtja obeh pridobitev. 

 

 

 

 

v/t/f: eH

Na Polovička.si tokrat ponujamo brezplečen ogled kino predstavAtomski z desne, Zvončica in piratska vila, Transcendenca. Naročite s klikom spodaj: