Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 6. 5. 2014


Nekaj dogodkov, ki so jih v času od 29. 4. do 5. 5. 2014 zaznali na šentjurski policijski postaji:

Mladoletnika se vozita po travniku
Dne 29. 4. 2014 sta si dva mladoletnika iz Šentjurja sposodila štirikolesno vozilo in se v bližini podjetja Alpos in Tegometal in se pri tem veselo vozila in uničevala travnik bližnjega kmeta. Zoper mladoletnika bo podan obdolžilni predlog zaradi vožnje z motornim vozilom v naravnem okolju.

Prometna nesreča
Dne 30.4.2014 se je v Šentjurju pripetila prometna nesreča med tovornim vozilom in osebnim vozilom, pri kateri je voznik v osebnem avtomobilu izgubil življenje. Zaradi povzročitve prometne nesreče, bodo policisti podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Zloraba znamenj za pomoč
Dne 30.4.2014 v večernem času je neznanec poklical na telefonsko številko 112, ter naznanil požar na objektu v Šentjurju, kljub temu, da je vedel, da požara ni, ter s tem povzročil nepotrebno intervencijo gasilcev PGD Šentjur. Policisti zbirajo obvestila, ter bodo ob izsleditvi zoper storilca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Udar stele v hišo
Dne 1. 5. 2014 okoli 16.45 ure je udarila strela v stanovanjsko hišo v Podgradu. Požar so pričeli gasiti domačini, nato pa še gasilci, ki so ogenj pogasili. Nastalo je za okoli 500 € materialne škode.

Znanec jo zasleduje
Dne 2. 5. 2014 je do policistov pristopila mladoletnica in povedala, da jo ponovno zasleduje znanec, s katerim je že imela opravke in tudi slabe izkušnje, zadeve pa že rešujeta tudi na sodišču. Ker se dogajanje ponavlja, zadevo naznanja. Kršitelju je bila izrečena globa, katera ga bo po vsej verjetnosti odvrnila od ponavljajočih dejanj.

 

Hči krši JRM
Dne 4.5.2014 so policisti intervenirali v družini, kje je JRM kršila mlajša mladoletnica, ki se je zaradi nestrinjanjem z vzgojo staršev odločila, da bo odšla neznano kam, saj doma noče več živeti. Mladoletnico je pregledala zdravnica, ki jo je napotila v bolnišnico, policisti pa so ji zasegli posušene rastlinske delce zelene barve, katere naj bi pred tem tudi kadila. Zoper kršiteljico bo podan obdolžilni predlog, na pomoč pa bo priskočil tudi center za socialno delo.

Policisti Policijske postaje Šentjur še vedno iščemo pogrešanega Alojza Podlogarja, ki je stanoval v stanovanjskem bloku na naslovu Na Lipico št. 4, Šentjur, ki so ga nazadnje videli dne 9. 4. 2014. Vse občane naprošamo, da v primeru informacij kje bi se omenjeni lahko nahajal obvestilo Policijsko postajo Šentjur, ali pokličejo policijo na številko 113 ali anonimno številko 080 1200.

PREVENTIVNA AKCIJA »VARNO NA MOTOR IN NAZAJ DOMOV«

Policisti PP Šentjur so na povabilo društva OLD TIMER KLUB »VEČNO MLADI ŠENTJUR« in v sodelovanju z njimi ter s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Šentjur in Občino Šentjur dne 27.04.2014 izvedli preventivno akcijo »VARNO NA MOTOR….IN NAZAJ DOMOV«. Odziv ljudi je bil več kot odličen, saj so obiskovalci in udeleženci prireditve prišli od vsepovsod.

Prav tako se je obiskovalcem predstavil policist-motorist Postaje prometne policije in dva demonstratorja Sveta za Preventivo in vzgojo v cestnem prometu, ki sta na prireditvi predstavila več preventivnih naprav in sicer:
– fleksi za merjenje reakcijskega časa na motorju,
– tehtnice za prikaz naletne teže,
– glava s čelado in čeladico za prikaz pomembnosti pravilne uporabe čelade,
– alko očala.

Navedene naprave so obiskovalci preizkusili in bili nad njimi navdušeni, prav tako so policisti obiskovalcem delili preventivni material in odsevna telesa.

Namen predstavitve je bil poziv udeležencem, ki so v večini starejši in izkušenejši vozniki, da svoje znanje in bonton vožnje prenesejo na mlajše voznike motornih koles. Prav tako pa so policisti z različnimi varnostnimi napravami in izkušnjami poskušali dopovedati ljudem, kako pomembno se je v prometu obnašati odgovorno in da so prizadevanja policistov za boljšo varnost v cestnem prometu usmerjena v dobro ljudi, saj želijo, da bi bilo čim manj prometnih nesreč, s tem pa tudi manj tragedij.

Vsem sodelujočim, ki so na kakršen koli način pripomogli k uspešni izvedbi projekta, se PP Šentjur zahvaljuje.

 

SKUPAJ
1. KAZNIVA DEJANJA…………………………………………………………..3
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU………………………………….3
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE…………………………………………….0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ ………………………………2
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI……………………………. .. …………1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP ………………………. 0
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU ………. ………….1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV……………….. ………………………21
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM………………………………………..38
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ ……………………… …………….1
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC …………………………………… ..0
12. ZASEŽENIH VOZIL ………………………………………………….0

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Simon Veber
Pomočnik komandirja PP