Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pomladna sanjarjenja z MePZ Šolskega centra Rogaška Slatina (foto in video)


Sinoči je v Kulturnem centru Rogaška Slatina potekal koncert Mešanega pevskega zbora Šolskega centra Rogaška Slatina, ki je nosil pomenljivi naslov Pomladna sanjarjenja. Približno šestdeset članov zbora je obiskovalcem pričaralo pravo glasbeno doživetje, ki so ga popestrili gostje večera, VS Osti jarej.

Mešani pevski zbor ŠC Rogaška Slatina sestavljajo dijaki od 1. do 4. letnika Šolskega centra Rogaška Slatina. Osnovno poslanstvo zbora, ki deluje pod taktirko prof. Mihaele Pihler, je pridobivanje novega glasbenega znanja, poglabljanje pevske tehnike in odnosa do vokalne glasbe, spoznavanje različnih glasbenih zvrsti in širjenje glasbenega obzorja. Pevski zbor že deset let bogati kulturno življenje tako na šoli kot v kraju in izven njega in velja za najštevilčnejšo dejavnost ŠC Rogaška Slatina.  

Da so člani PZ zagnani in da jim petje zares nekaj pomeni, dokazujejo domala na vsakih vajah in, posledično, seveda, na koncertih, kjer vedno znova očarajo publiko s kvalitetno in pestro izbiro pesmi. 
 

MePZ ŠC Rogaška Slatina so se pridružili tudi člani VS Osti jarej
MePZ ŠC Rogaška Slatina so se pridružili tudi člani VS Osti jarej

Še enkrat več bogat in pester program je zajemal številne svetovno znane uspešnice, vse od velikih uspešnic skupine ABBA, do slovenskih evergreenov in ostalih hitov. Starši dijakov, dijaki in učitelji so z aplavzi nagradili tudi številne soliste, ki so pokazali odlične pevske sposobnosti, kar jim je uspelo kljub dejstvu, da so peli nekoliko zahtevnejše in predvsem vsem zelo poznane pesmi. Program je s klavirsko spremljavo odlično dopolnjeval prof. Josip Tkalec.

Povezovalca programa, Urška in Benard, sta uvodoma pozdravila vse prisotne in jih skozi večer večkrat nasmejala s humornimi vložki, napovedovala pa sta tudi sklope pesmi, ki so jih za šesti redni koncert pripravili člani zbora z zborovodjo.

 

Pevskih talentov v našem okolju ne primanjkuje, kar so še enkrat več pokazali vsi nastopajoči. Vabljeni k ogledu video insertov njihovega nastopa, v galeriji fotografij (klik!) pa si lahko ogledate utrinke z njihovega nastopa. 

 

 

Članom Polovička.si ponujamo brezplačne vstopnice za filme v Šmarju – v petek Atomski z desne, v soboto Zvončica in piratska vila ter naslednji petek (30.maj) Transcendenca. Za naročilo brezplačnih kino vstopnic kliknite tukaj:

 

v/t/f: eH