Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

25. 5.: Neurje prizadelo Rogaško Slatino


Vzhodni del občine Šmarje pri Jelšah je v nedeljo popoldne zajel močan naliv dežja s točo in povzročil veliko škode. Po prvih ocenah le-ta znaša 6 odstotkov družbenega proizvoda občine, najbolj pa je neurje prizadelo kmetijstvo.
V nedeljo zvečer se je že na izredni seji sestal izvršni svet Skupščine občine, skupaj s štabom Civilne zaščite, gasilci in Postajo milice Šmarje pri Jelšah. V ponedeljek zjutraj so bile že na terenu komisije, ki so si ogledale prizadeto območje. Največ škode je v Rogaški Slatini in njeni okolici.
V kmetijstvu je prizadetih okoli 500 hektarov vinogradov, škoda na ribezovih nasadih je 70-odstotna, precej so prizadeti tudi sadovnjaki, manj pa žitarice. Po prvih ocenah je škode v kmetijstvu za skoraj 7 milijard dinarjev (cena časopisa 3.500 din, op.). Poškodovane so tudi ceste, okoli 48 kilometrov lokalnih in približno toliko nekategoriziranih, škodo pa ocenjujejo na dobri 2 milijardi dinarjev. Od objektov je največ škode na družbenih; v Zdravilišču Rogaška Slatina (hotela Donat in Sava, Restavracija Pošta, Polnilnica, objekti Steklarne Boris Kidrič, prodajalne Jelše in drugi). Škode na družbenih objektih je za dobro poldrugo milijardo dinarjev. To so prve ocene, temeljit popis škode pa bodo komisije opravile do 9. junija, kot so določili rok na ponovni seji šmarskega izvršnega sveta, ki se je sestal v torek zjutraj.

Novi tednik, 25. 5. 1989