Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 23. 4. 2014


Nekaj dogodkov, ki so jih v času od 15. do 21. 4. 2014 zaznali na šentjurski policijski postaji:

TATVINA GORIVA V KAMNOLOMU

Neznanci so v noči na 17. 4. 2014 prišli v kamnolom v Hrastju in iz delovnih strojev odtujili okoli 700 litrov nafte. Z dejanjem so dva oškodovanca oškodovali za okoli 1000 €.

PONAREJENI DOKUMENTI
Na avtocesti A1 so policisti ustavili tujca, ki je imel ponarejene dokumente za tovorno vozilo. Vozniku je bila izrečena globa za prekršek, zaradi storitve KD pa bo zoper njega podana kazenska ovadba.

POŽAR V KURILNICI
Tega dne je prišlo do požara v kurilnici stanovanjske hiše v okolici Šentjurja. Lastnica je vklopila peč, nato pa odšla po opravkih. V tem času je v kurilnici pričelo goreti, kar je opazil bližnji sosed. Ko je lastnica skušala pogasiti požar, se je pri tem nadihala preveč strupenih plinov. Požar so pogasili gasilci. Pri tem je ogenj povzročil materialno škodo v vrednosti okoli 5000 €.

TATVINA KOLESA

Neznanec je v noči na četrtek iz kolesarnice v stanovanjskem bloku na C. Miloša Zidanška odtujil kolo znamke Coratec, tip Base 51, bele barve.

TATVINA DENARNICE

V večernem času je bila oškodovanki na železniški postaji odtujena denarnica, v kateri je imela poleg denarja tudi plačilne kartice. Storilec si je z njimi postregel tudi na bankomatu. Vse bralce pri tem vnovič opozarjamo, da naj v denarnicah poleg plačilnih kartic, naj ne shranjujejo pripadajočih PIN kod.

NASILJE V DRUŽINI

V noči na soboto je bilo v Šentjurju na več krajih napeto vzdušje, kjer so se ljudje prepirali in pretepali. Zaradi kršitev JRM in zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini so policisti dvakrat izrekli prepoved približevanja, v obeh primerih moškima, ki se ne smeta približati svojima družinama. Preiskovalni sodnik je ukrep prepovedi približevanja obakrat podaljšal.

PREPIR

V večernih urah so krajani naselja v Šentjurju obvestili PP, da se tam prepirata brat in sestra. Policisti so na kraju ugotovili, da gre za osebi, ki jima kričanje in prepiranje ni tuje, pri tem pa s kričanjem bolj kot sebe vznemirjata okolico. Ker je za prenehanje kršitve zadostovalo opozorilo, so se policisti in sosedje zadovoljili tudi s tem.

 

PREVENTIVNI PROJEKT »VARNO NA MOTOR … IN NAZAJ DOMOV«

Dne 27. 4. 2014 med 09.00 uro in 13.00 uro bodo policisti PP Šentjur izvajali preventivno aktivnost »VARNO NA MOTOR ….IN NAZAJ DOMOV« v sodelovanju z SPV Šentjur na prireditvi, ki jo organizira društvo OLD TIMER KLUB »VEČNO MLADI«. Na tej prireditvi policisti sodelujejo že sedmo leto zapored.

Na prireditvi bodo predstavljena tehnična sredstva policistov, sodeloval bo tudi policist – prometnik iz PPP Celje. V sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Šentjur je zagotovljeno, da se bodo prireditve udeležili tudi demonstratorji z preventivnimi napravami in sicer:

– Stopko (merjenje reakcijskega časa),
– Maketa glave z čelado in jajčkom za prikaz uporabe čelade,
– Naletne tehtnice (prikaz naletne teže ljudi pri trku 30/50/90 km/h),
– Alkotester in alko očala.

Namen predstavitve preventivne akcije je poziv udeležencem, ki so v večini starejši in izkušenejši vozniki, da svoje znanje in bonton vožnje prenesejo na mlajše voznike motornih koles, saj menimo, da se na tem področju premalo naredi.

 

 

SKUPAJ
1. KAZNIVA DEJANJA – 7
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 0
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 0
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 29
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 57
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 1
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 0
12. ZASEŽENIH VOZIL – 0

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin Kumer
Pomočnik komandirja PP