Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 16. 4. 2014


Nekaj dogodkov, ki so jih v času od 8. do 14. 4. 2014 zaznali na šentjurski policijski postaji:

10. 4. 2014

PASEL BO
V trgovini s tehniko sta v trgovino prišla dva moška in odtujila električnega pastirja. Pozabila sta, da je trgovina, ki prodaja tehnično blago, opremljena z video nadzorom. Zoper osumljenca sledi kazenska ovadba.

POŽAR
V Podlešju je peč na petrolej povzročila požar. Zaradi tehnične napake in posledično slabega izgorevanja se je v manjši hišici nabral plin, ki je eksplodiral. Nato se je vnel tudi petrolej. Kljub hitri intervenciji gasilcev je hiša v celoti pogorela. V požaru se je poškodoval tudi lastnik, ki je v začetku požara želel odstraniti peč iz objekta, vendar mu to ni uspelo.

11. 4. 2014

VELIKA TATVINA
NN je v noči na petek vlomil v trgovino v Šentjurju. Iz trgovine je odtujil balirno folijo. Z dejanjem je trgovino oškodoval za 5000 €. Zoper storilca sledi kazenska ovadba.

12. 4. 2014

V noči na soboto se je v Šentjurju odvijala JP, ki se je odvila brez negativnih posledic. Dogajanje sta podpisala dva znanca, ki sta se stepla medtem, ko sta čakala na kebab. Zadeva se je zaključila z lažjimi telesnimi poškodbami, vendar sta se udeleženca, ko sta se malo ohladila, o zadevi dostojno pogovorila.

Na Ponikvi pa so mladi praznovali 18. rojstni dan svoje vrstnice. V družbo sta prišla dva nepovabljena gosta, ki sta jim hotela pokazati, kdo je glavni redar na Ponikvi. Red sta hotela vzpostaviti z razbitimi steklenicami v rokah, eden izmed njiju pa je udeleženca zabave močno porezal po vratu in glavi. Zoper oba storilca bo podana kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja Nasilništvo.

14. 4. 2014

FIZIČNI OBRAČUN

Tega dne sta se sprla gostilničar in poslovnež. Ker stranke poslovneža niso bile zadovoljne z njegovimi uslugami, svojo jezo pa so stresale na nič krivega gostilničarja, se je ta odločil, da sklepanja tovrstnih poslov v njegovem gostinskem lokalu več ne bo. Ker besede niso zadostovale, je med njima prišlo še do fizičnega obračuna. Kršitelju javnega reda in miru je bila izrečena globa.

POGREŠAN ALOJZ PODLOGAR
Tega dne so stanovalci stanovanjskega bloka ugotovili, da že več dni niso videli soseda Alojza Podlogarja. V zvezi zadeve je bilo izvedenih več aktivnosti, vendar pogrešani še ni bil izsleden. Vse bralce naprošamo, da obvestijo PP Šentjur na telefonsko številko (03/746-41-50) oziroma na 113, v kolikor imajo kakršne koli informacije o pogrešanem Alojzu Podlogarju.

SKUPAJ
1. KAZNIVA DEJANJA – 5
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 3
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 4
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 0
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU  – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 18
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 76
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 1
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 1
12. ZASEŽENIH VOZIL – 0

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin Kumer
Pomočnik komandirja PP