Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Območno srečanje folklornih skupin v Šmarju (foto, video)


V soboto, 12. aprila 2014, je v kulturnem domu v Šmarju potekalo Območno srečanje odraslih skupin z naslovom “Le zapleši z menoj”. Na srečanju je sodelovalo sedem folklornih skupin.

 

Na srečanju se je predstavilo več kot 150 folkloristov iz sedmih folklornih društev iz izpostav JSKD Šmarje, Rogaška Slatina in Velenje. Kot prvi so se občinstvu predstavili člani Kulturnega društva “Jakob Sket” iz Mestinja s prikazom šranganja, za njimi so se občinstvu predstavili člani Folklornega društva Sveti Štefan s prikazom godovanja, kakor je le-to potekalo v preteklosti.

Člani iz folklorne skupine “SOK”(skupina osivelih kolednikov) iz Šaleškega folklornega društva Koleda so se predstavili s tradicionalnimi plesi iz slovenske Istre in z njihovimi tradicionalnimi oblačili. Kulturno in umetniško društvo folklorna skupina Kozje se je zavrtela v tradicionalnih gorenjskih plesih. Kot najmlajša sodelujoča skupina (deluje šele od leta 2012) se je predstavila Folklorna skupina “Oglarji”, in sicer s prikazom plesov iz okolice Šoštanja.

Predstavili pa sta se tudi folklorna skupina iz Kulturnega društva “Anton Stefanciosa” Rogatec s prekmurskimi plesi ter Šaleška foklorna skupina “Koleba” s prikazom Oglarjev na pohorski svatbi. Oglarji so bili nepovabljeni fantje, ki so se pojavili na poroki, ime pa so dobili, ker so prišli izza “vogla”(ogla). Za popestritev in povezovalni program je poskrbela Maja Ratej.

Vabljeni k ogledu fotogalerije (KLIK!)

v/t/f: Dejan Hribernik