Kulturni dan z osnovnimi šolami v Rogaški Slatini (foto in video)

17. 4. 2014 17:36

Minuli torek je pod okriljem JSKD OI Rogaška Slatina, v sodelovanju s I. in II. OŠ Rogaška Slatina, v Kulturnem centru Rogaška Slatina potekal kulturni dan z osnovnimi šolami. K sodelovanju so med drugim povabili dve na obočnem srečanju izbrani otroški gledališki predstavi ter eno lutkovno predstavo, prisoten pa je bil tudi Živko Beškovnik, strokovni programski sodelavec za področje gledališke dejavnosti pri JSKD. 

Po prvi gledališki predstavi Gledališkega krožka II. OŠ Rogaška Slatina je Živko Beškovnik povabil osnovnošolce v sejno sobo ter jih seznanil s prvinami in pomenom amaterskega gledališča. Nato so na oder stopili osnovnošolci OŠ Šmarje pri Jelšah, “Lutkovni mulci”, ki so se mladim obiskovalcem predstavili s slabe pol ure trajajočo lutkovno predstavo “Petruška“.

 

Pred vsako posamezno predstavo sta prisotne pozdravila Leonida Došler, vodja OI JSKD Rogaška Slatina, ki je tudi napovedala posamezne predstave ter Živko Beškovnik.

Tudi po drugi predstavi so se osnovnošolci seznanjali z amaterskim gledališčem. Tretja v vrsti predstav je bila gledališka predstava Gledališkega društva Radeče in sicer Disneyeva “Lepotica in zver“. Slednja je požela ogromen aplavz in najmlajše večkrat spravila v smeh. Zadnjo predstavo so zaigrali člani Gledališkega kluba OŠ Zreče – Otroška gledališka skupina KUD Vladko Mohorič Zreče z naslovom “Brez“.

 

Utrinke s predstav si lahko ogledate v naši galeriji fotografij (klik!), vabljeni tudi k ogledu video posnetka. 

 

v/t/f: eH 

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
147 queries in 0,569 seconds.