Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Skrbijo, da bo skriti biser obkrilo čim več ljudi


Na Sladki Gori v občini Šmarje pri Jelšah že osem let aktivno deluje Turistično društvo Skriti biser, ki skrbi za pestro dogajanje v kraju in promocijo tega širom Slovenije. Na letnem občnem zboru so lansko leto potrdili kot uspešno in bogato s prireditvami, za letos pa so si zadali obilo načrtov.

Tradicionalnim prireditvam, Pustovanje, Šaljive kmečke igre in Pohod od Gorce do gorce so se v lanskem letu pridružile delavnice peke in izdelovanje ostalih aranžmajev pred veliko nočjo in božičem, tekmovanje v kuhanju enolončnice v kotlu, martinovanje, likovna kolonija, slikarska razstava  za kar so uredili tudi galerijo v tamkajšnjem vaško gasilskem domu.

Predstavili so se tudi na televiziji Slovenija v oddaji Dobro jutro s peko potice po sto let starem receptu in spremljali domačina Petra Zidarja na svetovnem prvenstvu za slepe in slabovidne v Kamniku, kjer je osvojil naziv svetovnega prvaka. 

V letošnjem letu bodi nadaljevali z že utečenimi prireditvami tudi tistimi, ki so doživele krst lansko leto. Obeležili bodo tudi jubilej, deseti tradicionalni pohod od gorce do gorce, za kar bodo predstavili pester program. Dvanajstega septembra bodo sodelovali pri organizaciji evropskega kongresa društev za celiakijo, leta 2015 pa so organizatorji finala slovenskih salamijad. Sprejeli so tudi 23 novih članov.

Polona Bercko

(Foto: Nove člane so presenetili s torto, žal zaradi obveznosti niso bili vsi prisotni. Foto: Janko Cahon)