Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Jedrčev sejem v Podčetrtku (foto)


Zadnji letošnji zimski ponedeljek je v Podčetrtku minil v znamenju tradicionalnega sejma, ki je potekal pod okriljem TIC Podčetrtek. Sejem, poimenovan po zavetnici sv. Jedrt (zavetnica bolnišnic, popotnikov in romarjev, vdov in revežev, poljskih in travniških sadežev, romarjev in popotnikov; proti mišji in podganji nadlogi, zoper mrzlico in možganske bolezni), je letos privabil skoraj 80 različnih ponudnikov.

17. marca torej goduje sv, Jedrt, za katero še danes velja, da varuje kmeta pred nadlogami poljskih in vrtnih miši. Svetnica naj bi po legendi namreč junaško premagovala zlobnega duha v podobi miši. Med kmetovalci velja že od nekdaj za zelo priljubljeno svetnico. 

Dnevi so v mesecu marcu vse daljši in vrtičkarje ter kmetovalce vse pogosteje vabijo k delu. Zato je tradicionalni Jedrčev sejem, ki se vsako leto od zgodnjih jutranjih ur odvija v Podčetrtku, kot naročen za nabavo številnih pripomočkov in sadik ter ostalih domačih produktov. 

 

Kakor veleva tradicija, so tudi tokrat obiskovalci bili deležni široke ponudbe domačih pridelkov in izdelkov, sadik, suhe robe, raznih pripomočkov za delo, suhomesnatih dobrot, oblačil in čevljev, medu in olja ter ostale številne domače proizvode. Poleg številnih domačinov smo tudi letos opazili številne domače in tuje goste bližnjih Term Olimia, ki so si z zanimanjem ogledovali in nakupovali izdelke domače proizvodnje. 

 

Iz leta v leto lahko na sejmu opazimo številčnejše ponudnike ročnih del in unikatov, ki s svojimi izdelki prodirajo na domače in tuje trge. Vabljeni k ogledu bogate galerije fotografij (klik!), posnetih na letošnjem sejmu.

t/f: eH