Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

1. 1.: Kako je upravni odbor kmetijske zadruge Drensko rebro delil nagrade?


Pred kratkim sem čital, da v Cinkarni ni bil nagrajen delavec, ki je s svojo iznajdljivostjo in požrtvovalnostjo  prištedil podjetju letno 43 000 din (cena časopisa 2 din, op.), ker ni imela uprava fonda za nagrajevanje.
To je en primer!

Drugi primer:
Kmetijska zadruga Drensko rebro je nagradila upravni odbor zadruge, ki ni do danes ničesar napravil za dvig zadruge, za izvedbo plana, za kontrahažo itd. Toda kljub temu je ta zadruga našla fond in delila takole nagrade:
1. nagrada 3000 din poslovodju zadruge
2. nagrada 3000 din preds. zadruge
3. nagrada 500 din vajencu
4. nagrada 1000 din lesnemu manipul.
5. nagrada 2000 din vsakemu odborniku, ki jih je po številu pet.

Te nagrade so delili na zadnji seji upravnega odbora, ki se je zbral v polnem številu.

Da bi pa pravilno razumeli za kaj gre, je treba analizirati delo kmetijske zadruge Drensko rebro in njenega upravnega odbora.

Drensko rebro je ena od najslabših kmetijskih zadrug sploh. Plan oddaje lesa, ki znaša v vseh sortimentih 121 kub. metrov ni do danes niti za 1 odst. izpolnjen. Lesni manipulant je pričel šele pred 14 dnevi z delom. Kontrahaže vina niso izvršili. Zadruga nima nobenega odseka in njena vsa dejavnost je v trgovini in še ta leži na ramenih poslovodje.

Nimamo nič proti temu, da se je poslovodji dodelila nagrada, tudi ne predsedniku, ker se je že moral udeleževati konferenc, če že drugega ni delal. Da se je pa nagrada dodelila odbornikom, ki niso napravili niti najmanjšega dela. kakor to, da so prišli v polnem številu po nagrade na zadnjo sejo upravnega odbora, pa ne moremo opravičevati. To je tipičen primer povsem nepravilnega odnosa do dodeljevanja nagrad.

Nagrade naj se delijo ljudem, ki so s svojim delom doprinesli uspehe na polju izboljšanja zadružne organizacije in kmetijske produkcije, ne pa ljudem, ki niso bili v stanju celega leta spraviti na žago v Kozje 121 kub. m lesa.

Pričakujemo, da se bodo v bodoče odborniki KZ Drensko rebro potrudili in najprej izvršili svojo dolžnost, potem pa prejemali nagrade. Če jih ne bo zbor zadružnikov kot nedelovne ljudi odstranil, ko bodo morali polagati pred njim račun o opravljenem delu.

Celjski tednik, 1. 1. 1949