Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Terme Olimia na silvestrovanje vabijo tudi istospolne pare


Z vabilom na silvestrovanje v okrilje svojih turističnih resortov so Terme Olimia dvignile mnogo prahu med zagovorniki pravic istospolnih, saj je v bilo v vabilu zapisano, da je dogodek namenjen izključno moško-ženskim parom.

Vihar nasprotovanj in napovedi bojkotov se je sprožil predvsem po nekaterih blogih in družabnih omrežjih, ker so na račun turističnih delavcev iz Podčetrtka padale tudi hude besede: “Grozno! Nazadnjasko! Nestrpno! Primitivno! Nedemokratično! Fašistoidno! Homofobno! Diskriminatorno!” je denimo na tviterju zapisala Andreja Vezovnik.

Odgovorni v Termah Olimia so se nemudoma odzvali ter objavili javno opravičilo, v katerem trdijo, da je prišlo do neljube napake in so želeli zgolj poudariti, da je silvestrovanje zaradi omejenega števila prostorov in koncepta namenjeno samo parom, ne pa tudi otrokom, kot v drugem silvestrovanju, ki ga tudi ponujajo.  

Kot pravijo v Termah Olimia, so na silvestrovanju dobrodošli vsi, tudi istospolni pari.

Uporabniki spletnih omrežij so opravičilo sicer sprejeli, vendar odgovornim v Termah Olimia ne verjamejo povsem: “Kako se lahko nekdo zmoti in namesto besede “odrasli” uporabi zvezo “mosko-zenski”? Res ne razumem.” je denimo s kančkom cinizma zapisal tviteraš Frane, gejevski aktivist Mitja Blažič pa predlaga, da bi Terme v opravičilo istospolnim parom silvestrovanje podarile brezplačno.  

 

Tekst spornega vabila: