Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Kristalni dvorani v Rogaški Slatini igrala Vladimir Milošević in Dragan Đorđević


Kristalno dvorano je v sredo zvečer objel zvok klavirja in čela. Nani Poljanec je v Rogaško Slatino povabil mladega pianista Vladimirja Miloševića in čelista Dragana Đorđevića. Skupaj sta igrala na zapis Rachmaninova, Schumanna, Schnittkeja in Popperja.

Vladimir Milošević je eden najboljših srbskih pianistov svoje generacije. Diplomiral je na Fakulteti za glasbeno umetnost v Beogradu, kjer je zaključil tudi podiplomski študij. V Italiji je nato nadaljeval specialistični študij na ugledni akademiji Incontri col Maestro v Imoli. V sezoni 2013-2014 sodeluje z newyorškim simfoničnim orkestrom, kar je zagotovo velika pohvala za njegovo dosedanje delo. O njegovih nastopih so do sedaj kritiki govorili po vsej Evropi, od Pariza, Londona, Berlina, Porta, Prage, Dunaja, Rima itd. Sodeloval je že pri vseh večjih festivalih v Srbiji in tudi v državah bivše Jugoslavije. Njegov pogosti spremljevalec pa je tudi čelist Dragan Đorđević, s katerim sta v Kristalni dvorani v Rogaški Slatini skupaj izvedla vrhunski koncert. Za svoje delo je Vladimir prejel že veliko mednarodnih priznanj.

Mediji in kritiki so Dragana Đorđeviča opisali kot enega najbolj originalnih izvajalcev njegove generacije. Rodil se je v Srbiji in s šestimi leti je začel igrati violino, dve leti kasneje pa se je odločil za čelo. Diplomiral je ne Fakulteti za glasbeno umetnost v Beogradu in prejel tudi nagrado za najboljšega študenta v generaciji. Podiplomski študij je nadaljeval v Londonu, ki ga je končal z odliko. Tudi on se lahko pohvali z mnogimi mednarodnimi tekmovanji in priznanji. Igra tudi s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, kjer ima vlogo solista.

Nani Poljanec je tako v sklopu praznovanja 25 let ustvarjanja v Rogaško Slatino pripeljal dva izvrstna glasbenika, ki puščata svoje sledove tudi v Kristalni dvorani …

t/f/: J. C.