Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Koncert Ansambla Mladika v Gorici pri Slivnici (foto, video)


V nedeljo, 10. novembra 2013, je ansambel Mladika pripravil koncert ob izdaji CD plošče, ki nosi naslov Rada imam …

V kulturnem domu v Gorici pri Slivnici je bilo v nedeljo, 10. novembra 2013, kljub slabemu vremenu izredno veselo vzdušje. Mlad ansambel Mladika je tam ob izdaji svoje CD plošče z naslovom Rada imam namreč pripravil odlično obiskan koncert. 

 

 

 

Ansambel Mladika v sestavi pevke Maruše Kozman, harmonikarja Gregorja Kolarja, basista Francija Štrajharja in kitarista Klemna Brečka je dokaj mlad ansambel (povprečna starost članov je 22 let) z veliko ambicijami in načrti za prihodnost. Ime ansambla izhaja iz imena mlade vinske trte, kar pa ni naključje, saj ansambel prihaja iz vinorodnih krajev, natančneje iz Dramelj. Člani Mladike so prvič skupaj zaigrali na “Šentiljski nedelji” leta 2008, s tem svojim prvim promocijskim koncertom pa so hkrati obeležili že 5. obletnico delovanja ansambla. 

Člani ansambla Mladika, ki so tekom dobri dve uri trajajočega koncerta izvajali skladbe s svoje zgoščenke, so v goste povabili kar nekaj glasbenih prijateljev. Kot prvo velja omeniti go. Romano Cafuta, prekaljeno glasbenico in avtorico mnogih besedil in melodij, ki je skupaj z gostitelji zapela dve pesmi iz “zakladnice Klavžarjevih”, nastopili pa so tudi ansambli Mladi upi iz Šmarja pri Jelšah, Nasmeh iz Slovenj Gradca, Biseri iz Male Pristave pri Pivke ter Poskočni muzikanti iz Slovenske Bistrice. Z nekaj šaljivimi prigodami je občinstvo nasmejal Klobasekov Pepi, rdečo nit koncerta pa je pletla Maja Oderlap, ki je občinstvu tudi zapela.  

 

 

Člani ansambla Mladika si bodo ta koncert zagotovo zapomnili za zmeraj, saj se kljub nekaj minutnemu izpadu električne energije že skoraj pri koncu koncerta niso “prestrašili in vdali”, temveč so z akustičnim igranjem in petjem koncert nadaljevali in tako s svojo dobrovoljnostjo, iznajdljivostjo in “neustrašnostjo” občinstvo še dodatno očarali.

Vabljeni k ogledu fotogalerije (KLIK!)

v/t/f: Dejan Hribernik