Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 27. 11. 2013


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 19. do 25. 11. 2013 na šentjurski policijski postaji:
 
1. KAZNIVA DEJANJA – 8
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 0
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 1
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 4
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 15
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 59
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 3
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 1
12. ZASEŽENIH VOZIL – 1

 

 

Vlom v stanovanjsko hišo
Tega dne so bili policisti obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Grobelnem. Vlomilec je premetal in preiskal celo hišo, kaj pa je bilo odtujenega, pa še ni znano. Lastnik je navedel, da v hiši vrednejših predmetov ni bilo. Zoper storilca sledi kazenska ovadba na ODT Celje.

Tatvina VW Touran
Neznanci so v noči na 20. 11. s parkirišča odtujili neregistriran OA VW Touran, ki je bil uvožen iz Nemčije. Storilca so policisti kmalu za tem ustavljali v Slovenski Bistrici, vendar je pričel bežati z vozilom. Ko pričel voziti po neustreznih površinah, je vozilo poškodoval in ga zapustil. Za seboj je pustil več sledi. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba.

Tatvina hlodovine
V Vrbnem so si storilci postregli s hlodovino, ki je bila zložena ob cesti. Najprej so jo razžagali na krajša polena, nato pa so jo naložili in odpeljali. Storilce je opazilo več vaščanov, ki pa so menili, da jim je delo naročil lastnik. Z dejanjem so lastnika oškodovali za 300 €.

Vozil pod vplivom alkohola
Voznik je malce pregloboko pogledal v kozarec in se nato usedel v avtomobil ter se odpeljal proti domu. Na znak policistov ni hotel ustaviti, nakar pa se je v postopku do njih obnašal nedostojno. Ko mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ga je odločno odklonil. Odrejeno mu je bilo pridržanje, o usodi njegovih nadaljnjih vozniških užitkov na cesti, pa bo odločalo sodišče.

Tatvina denarja
Okoli 19.00 ure je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo v Novi vasi. Pregledal je notranjost stanovanjske hiše in odtujil okoli 5000 € gotovine. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba.

Zaseg vozila
Policisti so v Šentjurju kontrolirali voznika in ugotovili, da mu je pred kratkim prenehalo veljati vozniško dovoljenje, prav tako je bil tudi pod vplivom alkohola. Zaseženo mu je bilo vozilo, s strani sodnika za prekrške pa sledi tudi globa v višini 1700 €.

Podrto drevo
V Vezovju se je na osebni avtomobil podrlo drevo. Voznik je imel srečo in pri tem ni bil poškodovan.

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin Kumer
Pomočnik komandirja PP

cialis