Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 20. 11. 2013


Najdena eksplozivna sredstva

13. 11. 2013 so bili policisti PP Rogaška Slatina ponovno obveščeni o najdbi eksplozivnih sredstev v Rogaški Slatini. Prijavitelj je tega dne na Tržaškem hribu v Rogaški Slatini našel 10 min brixia kalibra 45 mm, 4 minometne mine 50 mm, 4 topovske naboje 37 mm in 8  nabojev kalibra 7.92 mm. Ugotovljeno je bilo, da vsa eksplozivna sredstva in naboji izvirajo iz druge svetovne vojne. Eksplozivna telesa so policisti zavarovali, nato pa so za njih poskrbeli pirotehniki. O najdbi bodo policisti podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Vozil pod vplivom alkohola

15. 11. 2013, v večernem času, so policisti PP Rogaška Slatina ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je kazal znake alkoholiziranosti. Policisti so mu odredili preizkus z elektronskim alkotestom, ki je pokazal, da ima voznik 0,60 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi tega so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo, prav tako so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom odstopili sodišču.

Prometna nesreča

16. 11. 2013, v večernem času, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o prometni nesreči na glavni cesti G2. Na kraju so policisti ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste, kjer je trčil v nabrežino. Sopotnik v vozilu se je pri nesreči lažje telesno poškodoval in je bil odpeljan v Bolnico Celje. Vozniku so policisti izrekli globo zaradi kršitve določil zakona o pravilih cestnega prometa.

 

 

                                                            Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                            policijski inšpektor I