Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pegazove muze z gosti napolnile dvorano Kulturnega centra Rogaška (foto in video)


Predzadnjo novembrsko soboto je v Kulturnem centru Rogaška Slatina potekal veliki glasbeno scenski spektakel v organizaciji Vokalne skupine Pegazove muze s pomenljivim naslovom “Vsepovsod ljubezen”. Na koncertu so poleg muz nastopile še članice in član skupine Kvarta in Vokalna skupina Osti jarej, nastopajoče pa so spremljali pianist Ermin Tkalec, violinistka Petra Mikolič in kitaristka Barbara Belcer.

Prireditev, ki sta jo povezovala Dubravka Berc Prah in že zelo uveljavljeni stand-up komik Aleš Novak iz Šmarja pri Jelšah, je poleg odpetih glasbenih uspešnic minila v znamenju humornih vložkov, ki sta jih voditelja spretno vpletala v dogajanje med glasbenimi premori. Seveda pa so za pravo mero zadovoljstva s strani obiskovalcev in zveste publike poskrbele Pegazove muze, ki že nekaj let na lokalni glasbeni sceni narekujejo nove trende in skrbijo za številna presenečenja. 

Povezovalca programa Dubravka Berc Prah in Aleš Novak sta s humornimi vložki dodobra nasmejala občinstvo.
Povezovalca programa Dubravka Berc Prah in Aleš Novak sta s humornimi vložki dodobra nasmejala občinstvo.

Vokalna skupina Pegazove muze, ki jo že 9. leto vodi umetniška vodja Mihaela Pihler, prof., aktivno deluje vse od leta 2005. Dekleta se javnosti predstavljajo z bogatim glasbenim repertoarjem, sestavljenim iz slovenskih in tujih zabavnih, umetnih in narodnih pesmi. Poleg samostojnih koncertov in gostovanj pa organizirajo tudi posebne kulturne projekte, kjer združujejo vokalno glasbo z drugimi zvrstmi umetnosti. Muze so poznane tudi po pomoči soljudem, saj prirejajo dobrodelne prireditve.

Sobotni koncert so muze pričele z znano pesmijo skupine Tabu, Angel. Sledil je repertoar svetovnih uspešnic, ki je zajemal tradicionalni ameriški napev Amazing Grace, znano Grahamovo You raise me up, Goldovo (Julie) From a distance ter tradicionalno duhovno pesem iz Louisiane in Georgie Rockin’ in Bethlehem. Sledila je pesem Ave Maria / Angelus Domini, pri kateri so se muzam na odru pridružile članice in član zasedbe Kvarta. Slednji so odpeli Vlašičevo Kdo še verjame, nato pa so skupaj s Pegazovimi muzami odpeli še pesem Dobre djevojke, eno izmed največjih hitov hrvaške skupine Novi fosili.

Gostje VS Pegazove muze so bili poleg spremljevalnih glasbenikov skupina Kvarta in VS Osti Jarej
Gostje VS Pegazove muze so bili poleg spremljevalnih glasbenikov skupina Kvarta in VS Osti Jarej

Muze so koncert nadaljevale s priredbo pesmi More than words ter evrovizijsko Samo ljubezen. Nato so se obiskovalcem predstavili člani skupine Osti jarej s Claptonovo zimzeleno Wonderful tonight ter Clarkovo Only you. Skupaj z Muzami so pred zaključkom koncerta zapeli še pesem The prayer / Molitev, za zadnje dejanje koncertnega repertoarja, pa so muze na oder povabile še skupino Kvarta in uradni del so ob spremljavi klavirja in violine zaključili s pesmijo Nella fantasia.

Seveda so obiskovalci želeli še in muze so jim skupaj z gosti ugodile želji ter jih pred zaključkom pričarale še nekaj čarobnih glasbenih utrinkov. Zaključimo lahko, da obilica idej (med drugim nismo mogli prezreti, da so se muze med koncertom preoblekle) in pestra sestava repertoarja, skupini nedvomno dajejo potrebno energijo za nove podvige. O slednjem smo se lahko zagotovo prepričali na minulem koncertu, ki si ga bodo obiskovalci nedvomno zapomnili po odlični izvedbi in izvirnimi stand-up vložki.

Gostje so do konca napolnili dvorano Kulturnega centra Rogaška Slatina
Gostje so do konca napolnili dvorano Kulturnega centra Rogaška Slatina

Pegazove muze so se tik pred koncem koncerta zahvalile umetniški vodji Mihaeli Pihler, prof., povezovalcem programa Dubravki Berc Prah in Alešu Novaku, nastopajočim gostom, odgovornim za pomoč pri organizaciji koncerta – njihovi scenaristki in režiserki Petri Križan, stenografinji in stilistki Milanki Virant Levstik, ozvočevalcu, lučkarju, tehničnemu osebju in Društvu Gaja, ki je poleg posameznikov in donatorjev poskrbelo za pogostitev na koncu koncerta ter seveda Občini Rogaška Slatina in Rogatec ter ostalim številnim institucijam, podjetnikom, posameznikom in medijem. 

Tudi tokrat smo poskrbeli, da lahko prisluhnete nekaterim glasbenim utrinkom koncerta Vsepovsod ljubezen, ki smo jih pripravili v spodnjem video posnetku. Vabljeni tudi k ogledu bogate galerije fotografij (klik!), ki smo jih posneli na koncertu. 

 

 

 

v/t/f: eH