Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Začetek slatinskega gledališkega abonmaja: Parole, parole … (video)


V sredo, 27.11. 2013, se je v Kulturnem centru v Rogaški Slatini pričela nova sezona gledališkega abonmaja 2013/2014. Na sporedu je bila prva abonmajska predstava Parole, parole ali ni bila peta, bila je deveta, glasbeno-kriminalna komedija v izvedbi Gledališča Koper.

Režiser predstave Jaka Ivanc je na oder postavil odlično zasedbo, in sicer Laro Jankovič, Igorja Štamulaka in Roka Matka. Na odru so igralci imeli tudi živo spremljavo na klavirju, kjer sta k posebnemu vzdušju prispevala tudi pianista Davor Herceg in Joži Šalej.

Parole, parole je komedija o nenavadnih premenah sovraštva in ljubezni, v kateri si samoljubna in nesrečno poročena tovarnarjeva žena Eva prizadeva vzpostaviti ljubezensko zvezo z moškim, Brunom, ki ga po naključnem in nič kaj prijetnem srečanju potisne najprej v ječo in nato v norišnico le zato, da sama sebi reši kožo. Ko se nesrečnik Eve že skorajda otrese, tudi sam spozna, da se je vanjo zaljubil. Ampak Eva je poročena in ju zato na poti do popolne sreče loči le še dobrodušni in simpatični Evin mož Mario. Eva se odloči, da ga je potrebno ubiti in spraviti na oni svet …

Foto: Jaka Varmuž

V izvirniku nosi delo naslov Ni bila peta, bila je deveta (Aldo Nicolaj). Številki označujeta Beethovnovi simfoniji, ki naj bi po avtorjevem mnenju ves čas odzvanjali v ozadju, hkrati pa napovedovali nenavaden in pretresljiv konec. Ampak predstava Jaka Ivanca je postavljena v milje zlate dobe italijanske popevke. Glavna junakinja ljubezenskega trikotnika je ženska, ki ogromno govori. Priča smo nepričakovanim dogodkom, strastem, željam, solzam in smehu, nenadni obrati pa zmagovalca v trenutku naredijo poraženca, nasprotnika pa v zločinu postaneta najboljša prijatelja.

Glavni pokrovitelji letošnjega abonmaja so Občina Rogaška Slatina, GIC gradnje in MOS servis. V letošnji sezoni si bodo abonenti lahko pogledali še Sedem let skomin, Sleparja v krilu, Rokovnjači in Tak si.

Pred kamero smo povabili direktorico Zavoda za kulturo Rogaška Slatina, mag. Klaudijo Redenšek, ki je predstavila slatinski abonma in napovedala še nekaj prihajajočih dogodkov v prazničnem decembru.

f: Jaka Varmuž, v: J. C.