Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

28. 11.: Vesti iz občine Lesično


Sadna sušilnica v Lesičnem bo po devetih letih s podporo okraja in s prizadevanjem predsednika občine tov. Turnška te dni obnovljena. Letošnja zakasnitev ni dosti škodovala, ker tu ni bilo sadne letine, zato bo pa sušilnica tembolj koristila drugo leto, ko pride naš kraj zopet na vrsto, če ne bo elementarnih nezgod.

Kmetijska zadruga Lesično je letos nabavila traktor, mlatilnico, motorni plug in cirkularko. Zadružniki pa tudi drugi se teh pripomočkov pridno poslužujejo, kar pomeni precejšen skok v napredno obdelavo zemlje. Prav tako je zadruga oskrbela temeljito popravilo tovornega avtomobila, ki bo v neki meri prispeval k dvigu gospodarstva v tem kotu Kozjanskega.

Proučevanje narečij našega naroda je napotilo tov. Dr. Tineta Logarja iz Ljubljane tudi na Pilštanj. Tu je stopil v stik s starimi ljudmi in z najmlajšimi pripadniki v šoli, da ugotovi napredek v govorici. Z ljubeznivim profesorjem so se ljudje radi pogovarjali, med starimi ljudmi ohranjeno pilštanjsko narečje pa bo prispevalo nekaj drobtinic k študiju naše prastare, prvotne govorice.

Pred dnevi so ljudje opazovali pred sušilnico v Lesičnem neljub prizor osebnega obračunavanja dveh vidnih funkcionarjev. Če bi sprti stranki vedeli, koliko je v takih primerih med ljudmi škodoželjnosti in skritega posmihanja, bi najbrž ne prišlo do izbruha. Zato se tovariši izogibajte podobnih nastopov, ki vam kratijo ugled.

Savinjski vestnik, 28. 11. 1953