Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šentjurju dve voznici povozili 55-letnega pešca


Sinoči, okoli 21:30, je na Ulici Miloša Zidanška v Šentjurju prišlo do hude prometne nesreče, v kateri sta dve voznici povozili 55-letnega pešca. 55-letni pešec je prečkal vozišče na Ulici Miloša Zidanška, v trenutku, ko je iz smeri centra Šentjurja z osebnim vozilom pripeljala 40-letna voznica osebnega vozila, so sporočili iz PU Celje.

Voznica je zaradi vožnje z neprimerno hitrostjo (glede na vremenske razmere in stanje cest) trčila v pešca, ki je obležal na vozišču. Medtem je, prav tako iz smeri centra Šentjurja, pripeljala še 19-letna voznica, ki ni uspela pravočasno zaustaviti svojega vozila, čeprav ji je 40-letna voznica, ki je bila ob pešcu, z rokami nakazovala naj ustavi. 19-letna voznica je pešcu zapeljala čez nogi. Hudo poškodovani pešec se zdravi v celjski bolnišnici.

Pešci so ena izmed najbolj ogroženih skupin udeležencev v prometu, saj spadajo med šibkejše udeležence. Letos so na območju celjske policijske uprave v prometnih nesrečah umrli že trije pešci, in sicer dva na prehodu za pešce, eden pa na avtocesti. 

* fotografija je simbolična