Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 23. 10. 2013


TOREK, 15. 10. 2013
Ni dogodkov za poročanje

SREDA, 16. 10. 2013
PROMETNA NESREČA

Na delovišču na ulici Franja Malgaja v Šentjurju je prišlo do prometne nesreče med tovornim vozilom in osebnim avtomobilom, kjer pa sta se voznika že pred prihodom policistov sama dogovorila glede krivde.

ČETRTEK, 17. 10.
Ni dogodkov za poročanje

PETEK, 18. 10.
PROMETNA NESREČA

Na uvozu na AC v Dramljah prišlo do prometne nesreče med tovornim vozilom in osebnim avtomobilom. Voznika sta se o krivdi dogovorila sama.

SOBOTA, 19. 10. 2013
PROMETNA NESREČA

Trenutek nepazljivosti je bil dovolj, da je v križišču v centru Šentjurja prišli do prometne nesreče med tovornim in osebnim vozilom, na srečo pa je bila poškodovana le pločevina. Policisti so povzročitelju zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

VLOM
Neznanec je vlomil v skladiščno halo družbe v Šentjurju, ter odtujil več bal s tekstilom. Družba je oškodovana za več 1.000,00 EUR.

PROMETNA NESREČA
Da nesreča ne počiva se je izkazalo v Vrbnem, kjer je prišlo do prometne nesreče med dvema voziloma, zaradi katere je bila nekaj časa tudi zaprta cesta. Pri prometni nesreči je sopotnik v enem izmed vozil zadobil lahke telesne poškodbe, povzročitelju pa je bil zaradi prometne nesreče izdan plačilni nalog.

NESREČA PRI DELU
Na območju Kalobja je pri spravilu sena prišlo do nesreče, pri kateri se je lahko telesno poškodoval voznik traktorja, ki se je na spolzki nabrežini prevrnil. Ker pri samem dogodku s strani policije ni bilo zaznanih kršitev, bo v zvezi omenjenega podano le poročilo na Okrožno državno tožilstvo.

NEDELJA, 20. 10.
PROMETNA NESREČA S POBEGOM

Policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom, kjer je neznanec na parkirnem prostoru v Šentjurju pred stanovanjskim blokom Na Lipico 1, zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v drugo vozilo in s kraja odpeljal, brez da bi lastniku posredoval podatke. Policisti voznika še iščejo.

PONEDELJEK, 21. 10.
PROMETNA NESREČA S POBEGOM

Policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom, kjer je neznanec na parkirnem prostoru pred trgovino SPAR v Šentjurju, s svojim vozilom trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal, brez da bi lastniku posredoval podatke. Policisti voznika še iščejo.

POZABLJEN DENAR
Na policijsko postajo je prišel občan, ki je naznanil, da je na bankomatu v trgovini Mercator v Šentjurju pozabil denar, katerega je pred tem dvignil. Omenjeno je izkoristil storilec, ki je na bankomat prišel za njim. Svojo odločitev bo storilec po izsleditvi morebiti pojasnil policistom.

Približuje se čas praznikov, ko bo zopet gneča na pokopališčih in povečan promet na cestah, ki vodijo do pokopališč, zaradi česar bi vse občane pozvali k strpnosti. Omenjen čas je lahko tudi prava priložnost za nepridiprave, ki izkoriščajo nepazljivost ali malomarnost ljudi. Zaradi omenjenega bi vse občane radi pozvali, da naj zaklepajo svoja vozila, četudi le za trenutek odidejo proč od vozila, ter na ta način vsaj otežijo delo nepridipravom. Prav tako je pomembno, da naj v vozilu na vidnih mestih ne puščajo vrednejših predmetov kot so mobilni telefoni, fotoaparati, prenosniki, torbice in podobno, saj kot pravi star pregovor, priložnost dela tatu.

Še vedno opozarjamo na vidnost pešcev v cestnem prometu, kar je vedno bolj pomembno sedaj, ko je dan že občutno krajši, ter je dolgo in tudi hitro tema. Pešci naj bodo svetlo oblečeni, oziroma naj uporabljajo odsevna telesa, ki naj jih nosijo na strani obrnjeni proti cesti, da jih bodo voznika lahko pravočasno opazili. Pešci morajo hoditi po levi strani vozišča gledano v smeri hoje, da se spremljajo nasproti vozeča vozila, katerim se lahko še pravočasno umaknejo, izjemoma če je varneje, pa tudi po desni strani vozišča.

Prav tako pa morajo tudi vozniki prilagoditi hitrost vožnje prometnim razmeram, saj mora biti hitrost tolikšna, da je glede na vidno polje oziroma dolžino osvetljenosti vozišča, ob zaznavi pešca, še možno ustaviti, pri tem pa je potrebno poudariti, da je pot ustavljanja daljša na mokri, zasneženi ali poledeneli cesti.

cialis