Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kolesarska steza Golobinjek-Sela uradno predana namenu (foto in video)


Minuli konec tedna je v Golobinjeku potekalo še eno odprtje v nizu številnih odprtij cest in ostale infrastrukture v občini Podčetrtek. Tokrat je župan občine Podčetrtek Peter Misja skupaj s povabljenimi prerezal trak novozgrajene kolesarske steze Golobinjek-Sela.

Etapa kolesarske steza Golobinjek ob Sotli-Sela je sofinancirana iz 6. javnega razpisa prednostne usmeritve “Regionalni razvojni programi” v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih programov za obdobje 2007 – 2013 razvojne prioritete Razvoj regij. Na odprtju so bili poleg župana občine Podčetrtek Petra Misje prisotni tudi direktor za lokalno samoupravo in evropske zadeve, župan občine Kozje Dušan Andrej Kocman, župnik Jože Rogač ter krajanke in krajani Golobinjeka in okoliških krajev. 

 

V zadnjem času skoraj ne mine teden, da bi na območju občine Podčetrtek ne odrli kakšnega odseka ceste, kolesarske steze, čistilne naprave, itd. Minuli petek so na svoj račun prišli kolesarji, saj so v Golobinjeku odprli 3.100 metrov dolg odsek 2,6 metrov široke kolesarske steze z mostom. Ob tem je župan Misja izpostavil izgradnjo planirane daljinske kolesarske povezave med Rogaško Slatino preko Podčetrtka in Imenega proti Bistrici ob Sotli, kar je po njegovih besedah projektno skoraj dokončano, razen odseka od gostišča Twins proti Dekmanci ter odseka Sela-Dobležiče in Sodna Vas-Loka, kar pa bodo idejno predstavili na naslednji seji Občinskega sveta.

 

Misja je še izpostavil, da poseg izgradnje kolesarske steze ni bil lahek, saj je šlo za poseganje na tuje nepremičnine, ljudje pa po njegovem mnenju zadnje čase malo težje razumemo, če je potrebno za skupno dobro kakšen kvadrat zemlje prodati za izgradnjo kolesarske steze. Zahvalil se je vsem, ki so sodelovali pri tem projektu in zaželel varno uporabo kolesarske steze vsem, ki jo bodo uporabljali.

Pred slavnostnim prerezom traku je pred zbranimi nastopil harmonikar Uroš Drofenik, po prerezu traku je stezo blagoslovil župnik Jože Rogač, nato so se po novi kolesarski stezi simbolično zapeljali kolesarji, tudi župan Peter Misja.

 

Župana smo povabili pred kamero, da nam je zaupal nekatere podrobnosti v zvezi s kolesarsko stezo, vabljeni pa tudi k ogledu galerije fotografij (klik!), posnetih na odprtju steze. 

 

 

v/t/f: Egon Horvat