Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dan gasilcev, reševalcev in policije na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini (foto)


V okviru Meseca požarne varnosti je tudi letos na Evropski ploščadi v nedeljo, 13. oktobra 2013, potekal Dan gasilcev, policije in reševalcev. Svoje delo so predstavili gasilci, policisti in  šmarski reševalci ter poskrbeli za atraktiven spremljevalno-družbeni program, pridružili pa so se jim tudi člani združenja šoferjev in avtomehanikov. Tudi letos je progam povezovala Sergeja Javornik.

 

Na ogled so tudi letos bila vozila in oprema, ki jo uporabljajo pri vsakdanjem delu, policisti so tako predstavili, s katerimi delovnimi pripomočki skrbijo za varnost na cesti (merjenje hitrosti, alkotest, uporaba pijanih očal …), opazili smo tudi policista posebne enote in policista za varovanje meje, reševalci so prikazali nudenje prve pomoči in delovanje avtomatskega defibrilatorja, gasilci so nudili brezplačen pregled gasilnih aparatov za gospodinjstva in osebna vozila, ki so jih opravili strokovnjaki PGD Steklarna Rogaška Slatina.

Tudi letos so poskrbeli tudi za najmlajše in tako pripravili poučne in izobraževalne delavnice ter zabavne igre za vso družino.

Delo reševalca na motorju je predstavil Domen Klemenčič, ki je dejal, da to delo opravlja odgovorno in mu nameni večino tudi svojega prostega časa.

Gasilci so predstavili gasilnik na vodno meglo. Poskrbljeno je bilo tudi za jesenske dobrote (mošt, kostanj, sokove), delovala pa je tudi jesenska tržnica. 

Vabimo vas, da si ogledate fotogalerijo (klik!!)

f/t: J. C.