Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Čaroben zaključek Rokovega poletja v Šmarju z Jorgejem Jimenezom


V petek, 28. septembra 2013, se je v sklopu Rokovega poletja v cerkvi sv. Roka nad Šmarjem odvil zadnji v sklopu letošnjih koncertov. Zbrane obiskovalce je z violino očaral španski violinist Jorge Jimenez.

Že ob prihodu pred cerkev so prižgane sveče dale čutiti, da bo večer potekal v čarobnem vzdušju, kar je upravičil gostujoči violinist Jorge Jimenez, ki je iz violine izvabil čarobne zvoke.

Jorge je postregel z repertoarjem svetovnih skladateljev, katere je med samim koncertom tudi predstavil. Ena izmed odigranih skladb je bila PASSACAGLIA češkega skladatelja in violinista Heinricha Ignaza Franza Biberja, rojenega leta 1644.

Kot je po izvedbi dela povedal Jorge Jimenez je skladba nastala v istem obdobju kot cerkev Sv. Roka. Sledila je skladba SONATA A VIOLINO SOLO n. 1 OP. 3 ruskega skladatelja Ivana Khandoshkina. Večer se je nadaljeval s TOCAATTO & FUGO D MINOR BMW 565 nemškega baročnega skladatelja Johanna Sebastiana Bacha, rojenega leta 1685, zaključil pa s FANDANGO italijanskega skladatelja Domenica Scarlattia, rojenega leta 1685 v Neaplju.

 

Jorgejeva strast do igranja violine in ustvarjanja glasbe sta razlog, da upravlja, dirigira in vodi mednarodne glasbene zasedbe širom Evrope. V glasbenem svetu je poznan po svojem doživetem nastopu na glasbilih, ki se prilegajo glasbi posameznega stila, tako igra vse od glasbe srednjega veka do moderne glasbe 21. stoletja. Njegova vsestranskost izvajanja glasbe različnih oblik in repertoarjev ga je privedla do igranja na edinstven izbor violin, igra namreč na violine več priznanih izdelovalcev.

Igra na violine letnic 1680, 1780, na francosko violino iz 19. stoletja ter na violini iz let 2006 in 2009. Jorge je ustanovitelj in umetniški vodja več različnih glasbenih skupin. Nastopal je na številnih odrih širom Evrope, letos pa ga lahko spremljamo kot solista med evropsko turnejo, kjer bo odigral 15 samostojnih koncertov, nekatere med njimi celo na najbolj elitnih glasbenih lokacijah. 

 

Organizatorjem zadnjega večera v sklopu Rokovega poletja Občini Šmarje pri Jelšah, Župniji Šmarje pri Jelšah, Knjižnici Šmarje pri Jelšah ter Koncertnemu uradu Varaždin je s koncertom španskega violinista Jorgeja Jimeneza, ki ga je povezovala in prevajala Maja Ratej, uspelo prirediti nepozaben glasbeni večer, poln čarobnosti ter zasanjanih zvokov violine.

 

Vabljeni k ogledu fotogalerije (KLIK!)

V/t/f: Dejan Hribernik 

Я собираюсь с ними побеседовать.

А теперь ты говоришь, будто можешь отправить меня домой!

Поэтому за последние дни наши отношения немного улучшились.

Люди "КР Любимые сказки" же Саладина, даже воспламененные священным пылом, быстро устанут от этой игры.

Когда меч очутился у меня в руках, я вздохнул и вытер пот.

Можно дать спикарту рассчитать, где мы находимся, и смастерить обратный путь, если мы "Все фразы и диалоги английского языка" намерены обойтись без парадного входа, но это займет какое-то время.