Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Znani fotograf Arne Hodalič s svojo razstavo otvoril festival ŠOK


V petek, 30. avgusta 2013, je Klub študentov šmarske regije in Obsotelja (KŠŠO) v Aninem dvoru v Rogaški Slatini pripravil slavnostno otvoritev Festivala ŠOK. Le-ta se je začel z brezplačno fotografsko delavnico Arneja Hodaliča in razstavo njegovih znamenitih fotografij o Indiji, obenem pa so bile razglašene tudi najboljše fotografije natečaja »Obsotelje in Kozjansko skozi oči mladih«.

Člani KŠŠO so se odločili, da bo njihov letošnji tradicionalni Festival ŠOK nekaj posebnega, zato tudi otvoritev samega festivala ni smela zaostajati za začrtanimi cilji. V petek, 30. avgusta so s kulturnim dogodkom v prečudovitem Aninem dvoru slavnostno otvorili Festival ŠOK. Odločili so se, da bodo že kar na začetku festivala čute obiskovalcev dodobra razvajali, zato so k sodelovanju povabili odličnega fotografa Arneja Hodaliča, ki je imel pred otvoritvijo še delavnico za vse fotografiranja željne obiskovalce.

Samo otvoritev sta z glasbenim programom otvorila Barbara Rehar in Boštjan Letnar, sicer člana slatinske zasedbe Jeannette, nadaljevala je predsednica KŠŠO Tadeja Kosovel, ki se je v krajšem nagovoru zahvalila svoji ekipi in vsem zbranim obiskovalcem na razstavi, zaključek uradnega dela otvoritve pa je pripadel g. Arneju Hodaliču, ki se je na kratko predstavil, predstavil fotografsko razstavo o svojem 25-letnem vračanju v Indijo ter pojasnil zakaj mu je Indija tako ljuba.

Po končanem uradnem delu so sledili pogostitev z odlično hrano in pijačo ter druženje in kramljanje ob razstavljenih fotografijah.

 

Arne Hodalič je edini slovenski fotograf, ki je imel čast predstaviti svoje delo preko reportaže o arheoloških zakladih v Ljubljanici. Leta 1980 je postal profesor biologije, vendar se je že med študijem podal v fotografske vode in leta 1987 postal poklicni fotograf. Od leta 1990 je živel v Lausanni v Švici in deloval v Parizu kot novinar, član različnih znamenitih agencij ter kot gostujoči predavatelj za fotoreporterstvo v Parizu. Leta 1996 se je vrnil v domovino in začel sodelovati z domačimi mediji.

Doslej je svoja dela objavljal praktično v vseh pomembnejših svetovnih medijih. Pripravil je odmevne fotoreportaže iz skoraj celega sveta, nekaj odmevnih fotografskih razstav doma in po svetu. Sodeloval je tudi pri ustvarjanju raznih dokumentarnih filmov. Arne Hodalič je po izobrazbi biolog, po poklicu pa marsikaj: potapljač, jadralec, fotograf, podvodni fotograf, video snemalec, predavatelj na ljubljanski Visoki šoli za storitve (smer fotografija), vodja fotografskih delavnic, vodnik in nenazadnje tudi urednik slovenske izdaje National Geographica.   

KŠŠO vabi vse, ki bi si želeli ogledati fotografsko razstavo o njegovem 25-letnem popotovanju v in po Indiji, da si jo ogledate do zaključka festivala 8. septembra 2013 v Aninem Dvoru v Rogaški Slatini.

Vabljeni k ogledu fotogalerije(KLIK!)

f/t: Dejan Hribernik