Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pristava pri Mestinju pridobila malo čistilno napravo, ekološki otok in parkirišče (foto, video)


V Pristavi pri Mestinju so v soboto, 7. 9. 2013, k svojemu namenu predali malo čistilno napravo, ekološki otok in parkirišče. Krajani Pristave bodo tako lahko sedaj na to zbirno mesto pripeljali različne kosovne odpadke. Otvoritve sta se udeležila župan Občine Podčetrtek, Peter Misja, in predsednik KS Pristava, Srečko Gobec. Oba sta poudarila pomembnost tovrstnega projekta v Občini Podčetrtek, saj so tudi za zunanji izgled celotne občine pomembni tudi takšni projekti.

Krajani so bogatejši za malo tipsko čistilno napravo, tipa precejalnik, in sicer z iztokom v bližnji potok (Hajnski potok). Ta mehansko-biološka čistilna naprava je v prvi vrsti namenjena čiščenju sanitarnih voda iz posameznih dislociranih objektov, kot so stanovanjski objekti, šole, domovi, gostinski in drugi objekti ter za majhna in tudi večja naselja. Na območju stoji tudi pritlični objekt s priročnim skladiščem, sanitarijami in garderobo. Pomembna pridobitev je tudi deponija za ločeno zbiranje komunalnih odpadkov, kjer so postavljeni tipski kontejnerji za ločeno zbiranje kosovnih odpadkov. Pred vhodom v objekt pa je urejenih 14 parkirnih mest, parkirna mesta se bodo pa uporabljala tudi za predvideno železniško postajališče.

Župan, Peter Misja, je dejal, da je ta projekt ena izmed večjih investicij, ki se je urejevala kar nekaj let. Vrednost projekta je okoli 600.000 €, poudaril pa je, da bil 100-odstotno financiran iz evropsko-državnih projektov. Občina je prispevala le kontejnerje in uredila projektno dokumentacijo, za vse ostalo so denar pridobili. Poudaril je tudi pomembnost čiščenja odpadnih voda, krajani se bodo tako lahko začeli priključevati na kanalizacijski sistem. S Slovenskimi železnicami so pridobili tudi vsa potrebna dovoljenja za izgradnjo železniškega postajališča, a zaenkrat projekt zaradi nesoglasja nekaterih sosednjih občanov miruje. Občina Podčetrtek ima v načrtu obnoviti tudi vse cestne povezave z Občino Rogaška Slatina, kar pomeni, da bo obnovljena cesta skozi Škrbnik, skozi Jerčin in Nezbiše. Novo parkirišče pa je pomembno tudi za kolesarje, pravi župan, saj jih veliko tukaj pušča tudi svoje avtomobile in pot nadaljujejo po kolesarski stezi.  

Praktični objekt s skladiščem.

Program je povezoval ravnatelj OŠ Podčetrtek, mag. Darko Pepevnik, v kulturnem programu pa so sodelovali tudi otroci iz OŠ in vaške pevke iz Pristave. Po končanem uradnem delu je sledilo prijetno druženje krajanov.

Vabimo vas, da si pogledate video prispevek, kaj je povedal župan ob otvoritvi in fotogalerijo otvoritve (klik!!!).

f/t/v: J. C.