Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 4. 9. 2013


Drzna tatvina

31. 8. 2013, okoli 14. ure, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o drzni tatvini, ki je bila storjena v parku v Rogaški Slatini. Policisti so na kraju ugotovili, da se je oškodovanka, državljanka Rusije, s prijateljico sprehajala po parku v Rogaški Slatini. Pri tem je do njiju pristopil mlajši moški, ji z rame strgal torbico in pobegnil proti gozdu na Belviju. Oškodovanka je imela v torbici približno 100 EUR gotovine, mobilni telefon, bančne kartice in osebne dokumente, tako da jo je storilec oškodoval za cca. 500 EUR.

Storilec je bil po opisu oškodovanke star med 30 in 35 let, višje srednje postave, daljših kodrastih črnih las, segajočih do ramen. V času storitve kaznivega dejanja je bil oblečen v srajco z rožnatimi motivi.

Policisti o storilcu še zbirajo obvestila. Morebitne očividce, ki so storilca ali dejanje videli, prosijo naj pokličejo na Policijsko postajo Rogaška Slatina, na tel. št. (03) 818 54 60.

Prijeli vlomilce

28. 8. 2013 so bili na območju Rogaške Slatine zelo dejavni vlomilci. Tako so na območju Tržišča poskušali vlomiti v stanovanjsko hišo, vendar jih je tam pregnala domačinka. Pred tem so že vlomili v stanovanjsko hiši v Irju in iz nje odtujili dve zlati zapestnici. Prav tako pa so iz stanovanjske hiše v Spodnjem Negonju odtujili športno torbo s športnimi dresi. Policisti so z zbiranjem obvestil in s pomočjo obvestil občanov kmalu prijeli tri storilce, ki so osumljeni zgoraj opisanih dejanj. Pri njih je bila najdena tudi večina odtujenih predmetov. Zoper osumljene bodo policisti podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

 

                                                            Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                            policijski inšpektor I