Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

6. pokalno gasilsko tekmovanje starejših gasilk in gasilcev v Kozjem (foto, video)


Športni park Kozje so minulo soboto zavzeli starejši gasilci in gasilke, in sicer je v parku potekalo 6. pokalno gasilsko tekmovanje starejših gasilk in gasilcev. Gasilski seniorji in seniorke so pokazali, da so tudi v tretjem življenjskem obdobju še telesno dobro pripravljeni – tudi za gašenje manjših požarov. Njihova tekmovalnost je potekala v sproščenem duhu, vaje pa tudi same po sebi niso bile tako enostavne, kot je bilo videti izza tekmovalnega prostora.

Gasilke in gasilki so tekmovali v vaji s hidrantom (7 gasilcev) in vaji raznoterosti (7 tekmovalcev). Vse vaje so se izvedle po knjižici Pravila gasilskih in gasilsko-športnih tekmovalnih disciplin (l. 2011). Tekmovanje je bilo izvedeno po Pravilih gasilske službe, Posebnih pravilih gasilske službe prostovoljnih gasilcev in po Navodilih za izvedbo pokalnega tekmovanja. Tekmovanje je ocenjeval in opazoval tovariš Andrej Grgovič.

Župan Kozjega, Dušan Andrej Kocmut, je dejal, da brez gasilcev ne moremo. Omenil je, da so ravno oni tista generacija, ki so znanje gasilstva predali naprej mlajšim generacijam. Dejal je, da ima gasilstvo takšne korenine, da bo tudi obstalo. Starosta gasilcev teh krajev, Alojz Tirgušek, je povedal, da je to tekmovanje, narejeno za to, da se takšni stari gasilci in gasilke družijo. To veliko pomeni, da se lahko ob takšnih dogodkih tudi starejši gasilci kaj pomenijo, saj je takšnih priložnosti malo. Med drugimi so se tekmovanja udeležili tudi predsednik PGD Kozje, tovariš Ervin Perčič, predsednica Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah, tovarišica Pavla Kidrič in Bojan Hrepevnik, ravno tako iz Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah.

Tekmovalo je 21 ekip, in sicer PGD Stoperce, Kozje, Šalek, Žalec, Škofja vas, Sveti Lovrenc, Hajdoše, Lovrenc na Dravskem polju, Jarše Rodica, Vojnik, Študa, Rečica ob Savinji, Lopata, Oplotnica, Prevalje, Gaberke, Šešče, Polje, Teharje, Matke, Drešinja vas, Gerečja vas, Grosuplje in Ponova vas. Najbolj hitri in spretni pa so bili gasilci iz Ponove vasi.

Zmagovalci 6. pokala, gasilci iz PGD Ponova vas. 

Vabimo vas, da si pogledate galerijo fotografij (klik!), ki smo jo posneli v Kozjem in hkrati, da si pogledate video, kako spretni so bili na tekmovanju gasilci seniorji.

f/t/v: J. C.