Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

15. 9.: V KS Blagovna so praznovali


Krajevna skupnost Blagovna je ena najmanj razvitih KS šentjurske občine. Ustanovljena je bila leta 1964 zaradi odškodninskih zahtevkov ljudi, ki so bili prizadeti s cinkarniškimi odpadki. Prav ta hitra povezava vaških skupnosti, ki so med seboj precej oddaljene, pa je kasneje razvoj krajevne skupnosti bolj ovirala kot vzpodbujala.

Značilno za KS Blagovna je tudi to, da krajani nimajo trgovine, nobene telefonske številke in niti ene temeljne organizacije združenega dela na svojem ozemlju. Vsej svoji nerazvitosti navkljub pa živijo tukaj prizadevni in delovni ljudje. To se vselej pokaže pri skupnih prostovoljnih delovnih akcijah, ko krajani samoiniciativno poprimejo za delo in zberejo potrebna materialna sredstva. Če bi se zanašali na družbeno pomoč, potem v kraju nebi imeli niti tega, kar sedaj imajo.

Vsako leto pripravi praznik ena izmed treh vaških skupnosti, letos pa so to prevzeli lokarski gasilci, ki skupaj s krajini gradijo Dom splošnega ljudskega odpora na Selah. Letošnje praznovanje so krajani počastili s srečanjem mladine in borcev ter ranjencev, ki so se zdravili v partizanski bolnišnici Zimi. Na srečanje je prišel tudi dr. Gabriel Hrušovar, zdravnik, ki je nekaj časa deloval v tej zemljanki.

Novi tednik, 15. 9. 1983