Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ulica 14. divizije v Rogaški Slatini dobila nov, modernejši izgled (video)


Minuli četrtek je v Rogaški Slatini potekala uradna otvoritev prenove Ulice 14. divizije. Občina Rogaška Slatina je prenovo ulice načrtovala v 2. fazah, in sicer so 1. fazo začeli v lanskem letu. Občina Rogaška Slatina je s končanjem tega projekta dokazala, da se trudi polepšati mesto na različnih nivojih.

Da pa je ulica sama pomembna za stanovalce ob njej in tudi za sprehajalce, se je v imenu vseh zahvalila tudi Mateja Sinko, ki je dejala: »Današnja otvoritev prenove naše ulice, »Male ceste«, kot smo jo radi poimenovali, in takšno jo tudi Slatinčani še danes poznajo, je za nas, stanovalce te ulice zelo pomembna. Že pred leti se je promet na naši ulici s postavitvijo enosmerne ceste upočasnil. Tega smo bili vsi zelo veseli, saj je bila takšna signalizacija nujno potrebna za razbremenitev prometa, hrupa in tudi varnosti. Naša ulica pa je sedaj dobila urejeno površino za pešče, dobili smo novo odvodnavanje in novo razsvetljavo. Glede na to, da se ulica 14. divizije nahaja v središču mesta, so projektanti prenove upoštevali tudi to, saj ima ulica sedaj tudi modernejši izgled. Hvala Občini Rogaška Slatina za načrtovanje in izvedbo tega projekta, posebej bi se tudi v imenu vseh stanovalcev zahvalila OKP-ju Rogaška Slatina, Elektru in podjetju Asfalt Ptuj, ki so poskrbeli, da so se opravila fizična dela.«

Zbrane je pozdravil župan Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič, kar si lahko pogledate v spodnjem videoprispevku.

Otvoritveni trak sta skupaj z županom prerezala Slavko Turnšek in Tilčka Kidrič. Za glasbeno vzdušje sta poskrbela Tilen in David iz ansambla Biserni zvoki.

Prenovljeno cesto je blagoslovil tudi slatinski župnik, Jože Vehovar.

Po končanem uradnem delu se je župan s stanovalci sprehodil po ulici, temu pa je sledilo prijetno medsosedsko druženje.

f/t/v: J. C.