Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Klumpanje 2013: dež v soboto pregnal večino obiskovalcev (foto, video)


Sobotno dogajanje na Klumpanju je bilo zapečateno z dežjem. Kljub hitrim in obilnim nevihtam smo ujeli v objektiv nekaj dogajanja. Tako kot vedno so na prizorišče vozili avtobusi, ki so bili zaradi dežja letos bolj polni v odhajanju s prizorišča kot pa na samo prizorišče. Ampak kljub vsemu so organizatorji poskrbeli, da se je tudi sobotno Klumpanje odvilo brez večjih težav, za varnost udeležencev je bilo zelo dobro poskrbljeno.

V soboto so tako nastopili skupina Elvis Jackson, ki je posebna glasbena rock skupina, ki je svoj lasten glasbeni izraz skozi desetletje razvijala ob spremljavi ska, punk, hard core, reggae in metal vplivov. Združili so se konec leta 1997, prve vaje pa so v takratni zasedbi imeli le dva dni pred svojim prvim nastopom. Dodana vrednost in unikum skupine se odražata na koncertnih odrih, kjer Elvis Jackson slovijo kot izjemno zabavni in energični akterji s samosvojim performansom, ”za katerega živijo”.

Takoj za Elvisi so prišli Nudi, katerim je uspelo izpod velikega šotora privabiti množico obiskovalcev, ki so dogajanje na odru spremljali večji del sobote od tam. Nudi so »častili« z eno uro brez dežja in tako sobotno dogajanje pripeljali na višek. Sicer pa celjska skupina letos praznuje 20-letnico obstoja. Častitljiva obletnica, s katero se lahko pohvalijo le redki. In Nude še vedno delujejo. V svoji karieri so oder delili z najrazličnejšimi glasbeniki iz vse bivše Jugoslavije, sodelovali z nekaterimi največjimi producentskimi imeni pri nas. Prejeli so tudi Viktorja za svoje ustvarjanje, zlato in srebrno ploščo in več občinskih priznanj. Orleke je zajel nevihtni val, tako kot tudi nas ob prihodu na Planino, in tako so predčasno zaključili z nastopom. Na Planino so prišli iz osrčja Slovenije, iz Zagorja ob Savi, in s svojo mešanico rock’n’rolla za kratek hip zagreli vztrajne v dežju pred odrom. Na programskem listu so bili še Jailbreak, ki slovijo kot najboljši GN’R tribute band na svetu, skupina Fajercajg in Liquf.

Letošnje že tradicionalno 14. Klumpanje se je tako zaključilo z nekoliko manj ugodnih vremenom, ampak najbolj zvestim Klumpom tudi to ni bila ovira. Blato, dež, rock, dobra družba – vse to nas je spomnilo na dogajanje na nekem drugem festivalu. Kakorkoli, Planina je tudi letos Klumpala z dobro glasbo in tudi sodeč po obiskovalcih, ki so vztrajali na dežju, se za dobro žurko splača tudi premočiti, narediti odklop in zažurati dobesedno do kraja.

Vabimo vas, da si pogledate galerijo fotografij in spodnja videoprispevka.

 

 

 

 

 

Oglejte si še fotreportažo s petkovega večera festivala Klumpanje 2013 (klik)
 
 
f/t/v: J. C.
f: Robert Šket