Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Drzna ravbarija na avtocesti


 

S Policijske uprave Celje so sporočili, da so bili v petek obveščeni o drzni tatvini na avtocesti. Neznani moški, voznik črnega audija karavan, je po avtocesti pripeljal za romunskima državljanoma in jima z dolgimi lučmi signaliziral naj ustavita. Ko sta v bližini predora Pletovarje ustavila, jima je najprej predrl pnevmatiko in ju zvabil iz vozila. Medtem jima je iz avtomobila ukradel torbico z dokumenti in gotovino.

Drzno tatvino so v soboto obravnavali tudi nekoliko naprej na avtocestnem počivališču Tepanje. V tem primeru je neznani storilec prebudil romunskega državljana, ki je počival v vozilu in ga pod pretvezo, da ima na vozilu prazno pnevmatiko zvabil iz vozila. Pri tem mu je iz vozila ukradel torbico z okoli 3.000 € gotovine in dokumenti.

Ob tej priložnosti policisti opozarjajo, da med postanki na avtocestnih počivališčih ves čas nadzirate svoje vozilo in predmete v njem. Če se oddaljite, vozilo obvezno zaklenite, vrednejših predmetov ne puščajte na vidnih mestih. Če vas med poskušajo med vožnjo zaustaviti neznane osebe, zaustavljanje na avtocesti močno odsvetujemo, če ne drugega že zaradi prometne varnosti. Denarja in dokumentov ne nosite v eni torbi ali denarnici, saj ste lahko v primeru tatvine tako ob dokumente kot tudi ob denar. Če se odločite za počitek na počivališčih, parkirajte na osvetljenih delih, ki so pogosto tudi nadzorovani z video kamerami.