Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Kozjanskem parku vabijo na festival ekološke hrane


V Kozjanskem parku bodo v nedeljo, 23.06.2013, organizirali 1. festival ekološke hrane. Prireditev se bo odvijala na gradu Podsreda. V grajskih prostorih bodo od 10. do 12. ure potekala strokovna predavanja o ekološkem kmetovanju. Predavali bodo:

–          dr. Martina Bavec (generalna direktorica direktorata za kmetijstvo, Ministrstvo za kmetijstvo in okolje)

–          Mitja Zupančič, Kmetijsko gozdarski zavod Celje

–          Zvone Černelič (Ekološka kmetija Černelič)

–          Mag. Teo Hrvoje Oršanič (direktor Kozjanskega parka)

–          Adrijan Černelč (Kozjanski park)

 

Na grajskem dvorišču se bodo od 10. do 18. ure predstavljali ponudniki ekoloških kmetij – ca. 25 stojnic. Ekološke kmetije bodo iz območja Kozjanskega parka, širše Savinjske regije in tudi Posavja.

Sam dogodek bo spremljal bogat kulturni in otroški program (nastopi glasbenih in folklornih skupin, predstava in delavnica za otroke,..). Glavna glasbena skupina bo Kontrabant.

Za tovrstni festival ekološke hrane so se v parku odločili zato, ker verjamejo, da je ekološko kmetovanje ena od najboljših trajnostnih oblik sožitja med človekom in naravo in zato tudi eden najboljših primerov dobre prakse v zavarovanih območjih. S festivalom želijo promovirati ekološko kmetovanje in hkrati vzpodbujati prebivalce parka, da se za pot ekološkega kmetovanja tudi odločijo.

*Promocijska novica