Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ekipa prve pomoči CZ Dobje regijski podprvaki


 

V Dobju so lani v okviru Civilne zaščite Občine Dobje formirali 12-člansko ekipo za prvo pomoč pod poveljstvom poveljnika Branka Bezgovška. Vsi člani so izvedli 70-urni tečaj in si pridobili uradno licenco bolničar, svoje znanje pa so uspešno unovčili na sobotnem regijskem tekmovanju iz prve pomoči in civilne zaščite v Žalcu, saj so osvojili drugo mesto.

V ekipi so: vodja Rok Kovačič, sviper Uroš Horjak, Milena Gradič, Mateja Horjak, Mirjana Lesjak in Rok Kladnik. Ostali del ekipe sestavljajo še Anton Skutelj, Brigita Rabuza, Tanja Mlakar, Bernarda Kovačič, Klavdija Obu in Roman Novak.

Iz ekipe CZ Občine Dobje sporočajo, da uspešno sodelujejo z OORK Šentjur, s katero so tudi sodelovali na prikazni vaji. Z vsemi opisanimi aktivnostmi so si brezplačno pridobili defibrilator (nameščen na gasilskem domu), kompletno opremo za sedem reševalcev (jakna, hlače, brezrokavnik, flis, kapa) in sedem opremljenih nahrbtnikov z dekami ter nosili.

Tekom leta so v sodelovanju z gasilci izpeljali tudi dan odprtih vrat in domačinom prikazali uporabo defibrilatorja, merili pritisk in sladkor. Te aktivnosti so izvajali tudi v OŠ Dobje, kjer so na dnevu druženja več generacij prikazali kako lahko laiki uporabijo defibrilator ob morebitni potrebi, saj je pomembno, da ga zna uporabiti čimširši krog ljudi v kraju.