Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Akustični aktivizem v Rogaški Slatini v luči dobrodelnosti (video)


V dvorani Kulturnega centra v Rogaški Slatini so se v soboto zvečer zbrali lokalni glasbeniki, ki so s t. i. Akustičnim aktivizmom pokazali, da glasba resnično nima meja v nobenih pojavnih oblikah. V sodelovanju z Mladinskim svetom Občine Rogaške Slatine je Društvo Žaluzije, Mojca in Barbara, pripravilo dobrodelni koncert. Izkupiček prostovoljnih prispevkov je bil namenjen okoliški socialno ogroženi družini. Žaluzije so društvo mladih slatinskih in okoliških kulturnikov, ki imajo še posebej radi gledališče, glasbo in poezijo ter si želijo na njihov »žaluzije način« izvesti nekaj projektov.

Kot prvi so oder prevzeli Barni in Pitna voda, pod okriljem Aleša Boroša – Barnija, frontmana domačega Barni Banda, ki je lansko leto med svoje glasbeno ustvarjanje dodal tretji album, Veseloigra. Nove in stare glasbene ideje Barni realizira skupaj s spremljevalnim »orkestrom« Pitna voda.

Jeanette je novonastali bend, ki ga sestavljajo glasbeniki iz Rogaške Slatine in okolice. Idejni vodja benda je ponovno Aleš Boroš – Barni. Na kup je zbral glasbene navdušence nad francoskimi šansonom, swingom, bluesom, R&B-jem in podobnimi glasbenimi žanri. V bodoče imajo namen ustvarjati avtorske komade, zaenkrat pa želijo le obuditi čar glasbe iz »zlatih dvajsetih«. Vokal, Barbara Rehar, kitara/orglice, Alan Haidar, bas kitara, Barni, klavirska harmonika, Boštjan Letnar, bobni, Sandi Kampuš.

Martin Ramoveš band, ki so lansko leto izdali svoj prvi album pri Subkulturnem azilu, Zvok dežele. Martin Ramoveš se je kot kantavtorski glasbenik leta 2007 v Ljubljani povezal z basistom Markom Petričem ter bobnarjem Luko Drobničem in skupaj so začeli ustvarjati “muziko, s katero bi se lahko poistovetili zdaj in tukaj”. Zaradi odsotnosti nekaterih članov se je na odru predstavil samo Martin.

Kot zadnji so nastopili že stari mački slatinske kantavtorske scene, in sicer Tomi Lorber in orkester, ki so prav tako lansko leto predstavili ploščo Jutranji kabaret. Tomi Lorber je prvak kantavtorske glasbe v Rogaški Slatini. Glasbo ustvarja že 25 let, nazadnje z odlično glasbeno zasedbo: Goran Koražija, kitara, Vojko Hlupič, bas, Blaž Tepeš,bobni, sam pa prispeva glas in kitaro.

Ustanoviteljici Društva Žaluzije, Mojca in Barbara. 

V dvorani je prišlo do prepleta različnih žanrov glasbe, glasbeni aktivizem je zagotovo dosegel svoj namen tudi pri poslušalcih, ki so svoje zadovoljstvo pokazali z aplavzi. Vabimo vas, da si pogledate spodnji videoprispevek, ki smo ga pripravili za vas.

f/t/v: J. C.