Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 29. 5. 2013


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 21. do 27. 5. 2013 na šentjurski policijski postaji:

1. KAZNIVA DEJANJA – 14
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 3
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 3
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI -0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 0
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV –  11
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 60
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 0
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 0
12. ZASEŽENIH VOZIL – 0

 

ODTUJILI DENAR

Dne 21. 5. 2013 je oškodovanec naznanil, da mu je v zadnjih desetih dneh neznanec iz stanovanjske hiše v okolici Šentjurja odtujil denar. Kdo je bogatejši za nekaj tisoč evrov policisti še poizvedujejo.

NAJDEN PES PASME SETER

Popoldan 21. 5. 2013 je občan iz Šentjurja na postajo pripeljal psa, ki se je potikal pri blokih na Pešnici. Psa so prevzeli v zavetišču Zonzani. Gre za psa pasme SETER, star približno 4 leta, lastnik pa ga lahko prevzame v zavetišču.

MEDSOSEDSKI SPOR

Dne 23. 5. 2013 je lastnik zemljišča kosil travo po svojem zemljišču, ki pa si ga lasti tudi soseda. Slednja je prišla do njega in pričela kričati nanj. Ker se na njene besede ni oziral, ga je dvakrat močno stresla, nato pa potisnila preko 12 metra visokega podpornega zidu. Sosed se je telesno poškodoval, soseda pa bo morala na sodišče. Čigavo je zemljišče pa je še vedno neznanka.

UKRADEL LES

Lastnik gozda je 23. 5. 2013 ugotovili, da mu je neznanec v gozdu na Bohorju odtujil okrog 10 m3 metrov lesa. Kdo je gozdar, policisti še poizvedujejo.

OBJESTNEŽ

Neznani storilec je v noči na petek 24,5,2013 v Okrogu pri Ponikvi povsem uničil 1000 litrsko cisterno za Vodo in poškodoval nekaj žlebov na bližnjem objektu. Lastnika je z dejanjem oškodoval za okoli 250 EUR.

POPISAL FASADO

V nočnem času iz sobote na nedeljo 26. 5. 2013 je neznanec z barvo popisal fasado železniške postaje v Šentjurju in s tem lastnika Slovenske železnice oškodoval za okoli 300 EUR. O storilcu policisti še poizvedujemo.

TATVINA ŽLEBOV IN KOTLA ZA ŽGANJEKUHO

Neznanec je v Jezercah odtujil bakrene žlebove in bakren kotel za žganjekuho in lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti storilce iščemo..

VLOMIL V STANOVANSKO HIŠO

Neznanec je v času do 27. 5. 2013 v Presečnem vlomil v stanovanjsko hišo in iz nje odtujil dve navijalki za ribiško palico.

SPET VLOM

Neznani storilec je v času do 22. 5. 2013 skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo v okolici Dobja. Hišo je premetal, vendar iz nje ni odtujil ničesar. Kdo je storilec policisti še poizvedujemo.

UDARILA NATAKARICO

V lokal v bližini Šentjurja je prišla mlajša ženska, ki je bila močno pod vplivom alkohola. Od natakarice v lokalu je zahtevala, da jo postreže z »DVA DECI VINA«. Natakarica ji ni hotela postreči, saj ji gostja kazala očitne znake opitosti. Mlado gospodično je to tako močno razburilo, da je pričela natakarico zmerjati in jo nato še klofutnila. Gospodična je prejela plačilni nalog za plačilo globe.

OPOZORILO

Policisti ugotavljamo, da se na območju Planine pri Sevnici, Dobja, Loke pri Žusmu in drugih krajih v njihovi bližini ponovno in še v večjem obsegu pojavljajo drzne tatvine in vlomi v stanovanjske hiše. Policisti ugotavljamo, da tatvine izvršujejo romi, ki se gibljejo na tem območju. Za vožnjo uporabljajo razna vozila. Žrtve storilci skrbno izberejo in sicer starejše občane in hiše na samem, kjer dopoldan ni nikogar doma. Dejanja storijo tako, da zamotijo oškodovanca, (prosijo za vodo, pobirajo staro železo) drugi pa med tem iz hiše odtujijo denar, zlatnino in druge vrednejše predmete. V nekaterih primerih pa oškodovanci samo omogočijo tatvine, saj se ne obnašajo samozaščitno. (pustijo odklenjeno hišo, avtomobil, predmete pustijo pred hišo na vidnih mestih s cest). Vse naprošamo, da nas o pojavu teh oseb obvestijo na tel. št. 746-41-50 ali pokličejo 113. Osebe si dobro zapomnite, kakor tudi vozila in registrske tablice, katere si je dobro tudi zapisati.

 

OBVESTILO

SPREMENJENA ORGANIZACIJA DEŽURNE SLUŽBE NA POLICIJSKI POSTAJI ŠENTJUR

Celje, 29. maj 2013

S ponedeljkom, 3. junijem 2013, bo spremenjena organizacija dežurne službe na Policijski postaji Šentjur, ki bo od ponedeljka naprej občanom na voljo vsak dan od 6. do 18. ure

Od 18. do 6. ure zjutraj bodo vsi klici občanov na Policijsko postajo Šentjur avtomatsko preusmerjeni na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje. Prav tako bo urejena avtomatska povezava iz domofona Policijske postaje Šentjur na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje.

Za reorganizacijo dežurnih služb smo se odločili zaradi optimizacije delovnih procesov in racionalizacije dela. S spremenjeno organizacijo dežurnih služb bomo omogočili večjo prisotnost policistov ne terenu. V nočnem času smo namreč na omenjenih policijskih postajah beležili malo direktnih klicev in še manj obiskov občanov. Odslej bodo policisti, ki so do sedaj opravljali naloge dežurnih na policijskih postajah opravljali naloge na terenu.

V kratkem načrtujemo spremembo organizacije dežurnih služb še na policijskih postajah Mozirje, Laško in Radlje ob Dravi.

Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Celje, tel: 03 54 26 216, e-pošta: [email protected]

 

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko Mlakar
Pomočnik komandirja PP

cialis