Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 15. 5. 2013


Vozil pod vplivom alkohola

12. 5. 2013, v večernem času, so policisti PP Rogaška Slatina v Rogaški Slatini ustavili in kontrolirali mladoletnega voznika kolesa z motorjem. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da voznik kaže očitne znake alkoholiziranosti, zato so mu policisti odredili preizkus z alkotestom. Alkotest je pri preizkusu pokazal prisotnost 0,55 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo, prav tako mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper mladoletnika bodo policisti podali obdolžilni predlog na sodišče.

Ilegalno čez državno mejo

Policisti PP Rogaška Slatina so 10. 5. 2013 v kraju Podplat opravljali nadzor cestnega prometa. Pri tem so ustavili voznika osebnega avtomobila tujih registrskih številk. V postopku so policisti ugotovili, da se v vozilu nahajajo trije državljani Turčije, pri čemer eden izmed državljanov Turčije ni izpolnjeval pogojev za vstop in prebivanje na območju R Slovenije. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je v jutranjih urah 10. 5. 2013 nedovoljeno prestopil državno mejo v kraju Rogatec. Državljanu Turčije so policisti po končanem postopku izrekli globo po Zakonu o tujcih, nato pa so ga vrnili v Hrvaško.

Intervencija

10. 5. 2013 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni, da sta se sprla zakonca, pri čemer je mož z nevarnim predmetom udaril ženo, da je le-ta utrpela hude telesne poškodbe in bila odpeljana v bolnišnico. Zoper povzročitelja je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja, zoper njega pa bo podana tudi kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja  Povzročitve hude telesne poškodbe po 123 členu KZ-1 R Slovenije.

 

                                                                Andrej  Debelak

                                                           pomočnik komandirja policijske postaje

                                                           višji policist I